Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, hayata geçirilen proje ile Karaman Atıksu Arıtma Tesisi ve terfi merkezlerinin üzerinin tamamen kapatıldığını açıkladı. Dünyadaki örnekleri incelenerek özgün bir proje geliştirildiğini dile getiren Dr. Rüstem Keleş, “Karaman Atıksu Arıtma Tesisi ve terfi merkezlerinin bulunduğu bölgelerde zaman zaman çeşitli nedenlerle yaşanan koku sorunu tamamen tarihe karışıyor. 5 milyon lira değerindeki yatırım ile arıtma tesisi ve terfi merkezlerinin üzerini kapattık. Hava kanallarının montajının tamamlanmasıyla zaman zaman ortaya çıkan kokuyu tek bir noktada toplayarak filtreden geçireceğiz” ifadelerini kullandı.


 
Arıtma tesisi ve terfi merkezleri
Hayata geçirilen projelerle SASKİ tesislerinin çevreye daha duyarlı hale getirildiğini belirten SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Hayata geçirdiğimiz projelerle Sakarya’mızın doğal güzelliklerini en iyi şekilde koruyoruz. Şehrimize kazandırdığımız atıksu arıtma tesisleri ve inşa ettiğimiz kanalizasyon ağları ile şehrimizin atıklarını dünya standartlarında arıtıyoruz. Geliştirdiğimiz yeni projelerle tesislerimizi çevreye daha duyarlı hale getiriyoruz. Karaman Atıksu Arıtma Tesisi ve 32 Evler, Yazlık, Dörtyol’da bulunan terfi merkezlerimizin üzerini tamamen kapattık. Ekiplerimiz hava kanalları ve fanların montajını gerçekleştiriyor. Zaman zaman meydana gelen kokuyu tek bir noktada toplayarak kuracağımız filtre sistemi ile tamamen ortadan kaldıracağız” diye konuştu.


 
Arıtma kapasitesi artıyor
Dr. Rüstem Keleş, “Sadece 2016 yılı içerisinde, 5 tesisimizde, yaklaşık 40 milyon metreküp atık suyu dünya standartlarında arıtarak doğaya geri kazandırdık. Yeni inşa edilen arıtma tesisleri ve kanalizasyon ağları ile bu kapasitemizi daha da yukarılara çıkaracağız. Söz konusu projelerimiz, vatandaşlarımızın musluklarına ulaştırdığımız kaliteli içmesuyu ve Mavi Bayrak ile ödüllendirilen sahillerimiz en büyük garantisidir. Şehrimizi ve doğal güzelliklerini çevreye duyarlı, yüksek teknoloji tesislerimiz ile en güzel şekilde korumaya devam edeceğiz. SASKİ olarak Sakarya’mız için tüm gücümüzle çalışıyoruz” dedi.