Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Kocaeli Birlikspor, Sakaryalı Eymen bebeğe yardım eli uzattı. Mali krizle mücadele etmesine rağmen birçok destek kampanyasına katılan Birlikspor, hafta sonu oynayacağı Kahramanmaraşspor maçının bilet gelirini Sakaryalı Çapkın Ailesi’nin 6,5 aylık SMA hastası bebekleri Eymen’e bağışlayacağını duyurdu.

Adapazarı Tepekum Mahallesi’nde oturan Metin Çapkın-Neziha Çapkın çiftinin 6,5 aylık bebekleri Eymen, 10 binde 1 kişide görülen Gevşek Bebek Sendorumu denilen SMA (Spinal Musküler Atrofi) hastalığına yakalandı ve 3 aydır Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi görüyor.

Solunum cihazına bağlı olarak yaşayan ve Amerika’dan getirtilecek ilaçlarının bedelinin 560 bin Dolar olduğunu öğrenen Birliksporlu yönetici ve futbolcular Eymen için harekete geçerek yardım kararı aldı.
Kocaeli Birlikspor Kulüp Başkanı Erhan Yılmaz, ailenin yardım çağrısına duyarsız kalamadıklarını belirterek, “Aileye destek olmak için maç gelirlerini bağışlama kararı aldık. Bir aile için bulunması mümkün olmayan bu parayı toplamada bir miktar katkımız olursa ne mutlu bize. Keşke elimizden daha fazlası gelse, keşke doğrudan ilaçları alma gücümüz olsa. Kulüp olarak, Kahramanmaraş maçından elde edeceğimiz geliri, Sakarya Valiliğinin Eymen için komisyon kararıyla açtığı hesaba yatıracağız” dedi.