ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasının ardından Gazze sınırında Filistinlilerin şehit edilmesine tepkiler büyüyor. Çok sayıda Filistinli’nin şehit olduğu saldırıların ardından 15 Temmuz Zafer Meydanında Kocaali Belediyesi ve STK’lar tarafından basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya Belediye Başkanı Ahmet Acar, İlçe Müftüsü Mehmet Çabuk, Siyasi Parti temsilcileri, Kocaali Muhtarlar Derneği Başkanı Ertuğrul Akyüz, Muhtarlar, Okul Müdürleri, STK’lar ve vatandaşlar katıldı.



“Kudüs için meydanlardayız”
STK’lar adına basın açıklamasını yapan Kocaali Anadolu İmam Hatip Ortaokul Müdürü Mehmet Demir, “ABD’nin İsrail büyük elçiliğini Kudüs’e taşınmasına tepki göstermek, Filistinli kardeşlerimizin büyük dönüş yürüyüşüne destek vermek, büyük feragat olarak adlandırılan nakbanın 70. Yılını protesto etmek ve Fransa’da kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in tahrif edilmesi girişimini kınamak için bütün kardeşlerimizle meydanlardayız. 70 yıldan beri Siyonist İsrail Mescid-i Aksa etrafında; yaşlı, genç, kadın, çocuk demeden katliamlarına devam ediyor. Katil İsrail kirli postallarla kıble camiinin içerisinde terör estirip ibadet eden insanlara gaz bombaları, plastik mermilerle yaralıyor, kuran-ı kerimizi yere üstüne basıyorlar. İsrail hukuksuzluğa hız kesemeden devam etmektedir. Siyonist İsrail’in yaptığı zorbalıklara rağmen, kardeşlerimiz Filistinliler zor şartlarda hayatlarına devam etmektedir. Filistinli kardeşlerimizi terörist gören Siyonist zihniyet ise, ateş açıp masum insanları şehit ederek, soykırımlarına devam etmektedirler. Bu vesile ile katil İsrailin Filistinli kardeşlerimize yaptığı alçakça saldırıları kınıyoruz ve buradan bir kere daha sesleniyoruz, Kudüs Müslümanlarındır ve Müslümanların kalacaktır” dedi.


“Saflarımızı belirlemek zorundayız”
Daha sonra bir konuşma yapan Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, “Ortadoğu’da terörist İsrail’in ahlaksızca, hukuksuzca Filistinli kardeşlerimizi şehit edişini hepimiz görüyoruz. Siyonist emelleri uğruna insanlarının canlarına kast ediyorlar.  Ortadoğu’da yapılmak istenen planların farkındayız, lakin işin daha garip olanı Müslüman kimliği ile bilinen bazı ülkelerin bu vahşete sessiz kalmasıdır. Dünyada bu zorbalığa dur diyen, atılması gereken adımları hızlıca atan tek ülke Türkiye’dir.  Dünya bu konuda sussa, bizler asla susmayacağız. Çünkü bizler, saflarımızı belirlemek zorundayız.  Bu vesile ile Amerika ve İsrail’in almış olduğu kararı şiddetle kınıyor, alçakça yapılan saldırıda şehit olan Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum” diye konuştu.