Anadolu Gençlik Derneği tarafından tüm Türkiye’de başlatılan Helal Kazanç Seminerlerinin biri de Sakarya’nın Kocaali ilçesinde gerçekleştirdi.

“Faizden nasıl kurtulunur? Faizsiz nasıl bir kazanç elde edilir? Faizle gelen bir kazancın helal olmadığı ve bereketinin de olamayacağı” gibi konularda vatandaşın aydınlatıldığı seminere Araştırmacı yazar Mehmet Talu konuşmacı olarak katıldı. Programa yoğun ilgi olurken programa Kocaali belediye başkanı Ahmet Acar da katıldı.

Araştırmacı Yazar Mehmet Talu, “Yaşadığımız karmaşık süreçte yol bulmanın zorluklarını hepimiz biliyoruz. Günümüz Türkiye’sinde ideal bir yozlaşma var. İnancı ve yaşantısı yozlaşan insanın ideallerinin de yozlaşacağı aşikardır. Son dönemde insanlar arasında ’kazanalım da nasıl olursa olsun’ anlayışı hakim. Bu anlayış yanlıştır. Helal kazanmak her Müslüman için farzdır” dedi.

Talu şöyle devam etti: “İslam dini daima çalışmayı emretti, dilenmeyi reddetti. İslam dini insanları çalışmaya teşvik ediyor. Helal kazanmak her Müslüman’a farzdır ve farzların en başında gelir. Bir insanın helal bir işte çalışması, helal kazanç yapması savaş meydanlarında cihat eden kimsenin mükafatı gibi kendisine mükafat kazandırılır. Bir insana balık vermek marifet değil, balık tutmayı öğretmek gerek. Eğer balık tutmayı öğretirseniz o her zaman balık tutar biz bu Helal Kazanç Seminerleri çalışmamız ile tekrar insanlarımıza helal kazancı, helal lokmayı, helal yemeği gündemlerine almalarını başaracağız.”