Sakarya Kızılay Şube Başkanı Zahit Tiryaki önderliğinde faaliyete geçen ekip kuruluşun sosyal kolu üzerinde durarak çocuk, genç, yaşlı tüm kesimlere ulaşarak faaliyetlerini sürdürecek. 

Sakarya Kızılay Şube Başkanı Zahit Tiryaki; “Kızılay'ın sadece kan bağışı yapılan bir sivil toplum kuruluşu olmadığı, ulusal afet yardımları, eğitimler ve gençlik hizmetleri, göç ve mülteci hizmetleri, uluslararası yardımlar ve sosyal hizmetleri olduğu bilgisini aşılayarak topluma Kızılay hizmetleri konusunda öncelikle yerelde bir bakış açısı oluşturmayı ve bu alanlarda faaliyetlerimizi sürdürmeyi hedefliyoruz. Türk Kızılayı Gençlik Kolları olarak aramıza yeni katılan gençlerle artık daha güçlüyüz. Gençlik Kolları kuruluşumuz Sakarya’mıza ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Türkiye üzerinde her şubede faaliyet göstermeyen Gençlik Kolları, Yasin Arap başkanlığında Türkiye’de ve dünyada insani yardım hizmetlerine model alınan, insanların en zor anlarında yanındaki kuruluş olmak vizyonuyla etkin olmaya çalışacak. 

Gençlik Kolları Başkanı Yasin Arap ise yaptığı açıklamada, “Türk Kızılayı Gençlik Kolları, Türk Kızılayı’nın çalışmalarına güç katmayı hedeflemiş ve bu hedef doğrultusunda çalışmalarına başlamıştır. Amacımız; Türk Kızılayı’nın projelerine destek vermek ve Türk Kızılayı’nın insani yardım çalışmalarını toplumun her kesimine yaygınlaştırmak, afetten eğitime, kan bağışından sosyal hizmetlere birçok alanda faaliyetler yürütmektir. Bunun yanı sıra gençlerimize afet, ilk yardım ve halk sağlığı konularında gerekli eğitimleri vererek onları donanımlı gençler olarak geleceğe hazırlamak için eğitim çalışmaları da yapmaktır” diye konuştu.

Türk Kızılayı’nın çalışmalarına güç katacak olan Gençlik Kolları olarak teşkilatlanma çalışmalarını tamamladıklarını söyleyen Arap, tüm gençleri Türk Kızılayı çatısı altında gönüllü olmaya çağırdı. Arap, “Türk Kızılayı Gençlik Kolları’mızın hedefi daha çok genç gönüllü ile Türk Kızılayı’nın yardım elini daha çok ihtiyaç sahibine gençler aracılığıyla ulaştırmaktır” dedi.

Türk Kızılayı Gençlik Kolları’nda yapılan görev dağılımı sonucu yönetim kurulu üyeleri şu şekilde oluştu: Yasin Arap (Başkan), Muhsin Arap, Yusuf Doğrusever, Emine Begüm Hatipoğlu, Emircan Hızlı, Yunus İşgüzar, Zeynep Selin Kesim, Berna Kahraman, Mehmet Gözel, Merve Bıçakçıoğlu, Ahmet Öztürk.