Kızılay’ın geleneksel hale gelen Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası 2016 yılında da devam ediyor. Ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Kızılay, kurban etlerini de yüzbinlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban Bayramı içinde değil, yıl boyu ete kavuşacak.
 
“Amacına uygun kuralına uygun”
Kızılay Sakarya Şube başkanı Zahit Tiryaki, Kızılay’ın “Kurban’da Kızılay Modeli” sayesinde hayırseverler Kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebileceklerini söyledi. Tiryaki, “Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu veterinerleri tarafından seçilerek Kurum’un modern kombinalarında vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek. Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacak. Kavurma konserveleri Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Kurban döneminin ardından Kızılay, her vekâlet sahibine bir teşekkür belgesi ile süreci anlatan bir DVD gönderecek” dedi.

 
“İyilik sınır tanımıyor”
Kızılay ile iyiliğin sınır tanımayacağına dikkat çeken Tiryaki, “Hayırseverler Bosna Hersek ve Bulgaristan’ın da aralarında bulunduğu Balkan ülkeleri; Senegal, Nijer, Çad, Etiyopya’nın da aralarında bulunduğu Afrika ülkeleri; Pakistan ve Bangladeş’in de aralarında bulunduğu Güney Asya ülkeleri; Kırgızistan ve Kazakistan’ın da aralarında bulunduğu Orta Asya ülkeleri; Filistin ve Irak’ın da aralarında bulunduğu Ortadoğu ülkeleri olmak üzere 30’dan fazla ülkedeki ihtiyaç sahipleri için Kızılay’a kurban vekâletlerini verebilecek” diye konuştu.
 
168 Çağrı Merkezinden 7/24 Bağış
Hayırseverler, yurtiçi 1 hisse kurban vekâlet bedeli olarak 740 Lira öderken, yurtdışı kurban vekâlet bedeli için 475 Lira ödeyecek. Kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen vatandaşlar;
 
Bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını,
Türk Kızılayı Şubelerini,
PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabını,
168 ücretsiz çağrı merkezini ve
www.kizilay.org.tr internet adresini kullanarak vekâletlerini verebilecekler.
 
Ödemesini kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirecek olan vekâlet sahipleri, 4 taksit imkânından da yararlanabilecekler.
 
Türk Kızılayı Sakarya Şubesi ise kurban bağışları için iki ayrı noktada stand açarak kurban bağışında bulunacak hayırseverlere Arefe gününe kadar hizmet verecek. AKM önü Atom büfenin yanında ve Dr. Nuri Bayar Cd. (Dar Sk.) Katlı Pazar yeri karşısında açılacak stantlarda kurban bağışları nakit olarak makbuz karşılığında verilebileceği gibi aynı zamanda online olarak kredi kartı ile de 4 taksit avantajı ile kurbanlarının vekaletlerini verebilecekler.
Ayrıca Sakarya Şubesinin Aşağıdaki banka hesap numaralarına da Ad Soyad ve telefon bilgilerini verip açıklamaya 2016 yılı kurban bağışı yazdırarak eft veya havale ile de bağışlarını yapabilecekler.
 
Ziraat Bankası
Adapazarı Şb.
Hesap No:1868-5702
Iban No:TR48 0001 0000 1900 0018 6857 02
Denizbank
Adapazarı Şb.
Hesap No:2010-6752200-351
Iban No:TR29 0013 4000 0067 5220 0000 01