Gönüllü hizmetlerin sırasında resmi ya da örgün olmayan öğrenme yoluyla edinilen çapraz yetkinliklerin izlenmesi, tanınması, serfitikasyonu ve bu sektöre AB hareketliliğini transfer etmeyi sağlayan sistematik bir proje olan Euravon Projesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından yürütülüyor.
Avrupa Birliği Erasmus+ programı tarafından desteklenen Euravon Projesi, 4 farklı ülkeden (Türkiye, Bulgaristan, Kıbrıs, Hollanda) ve 7 kuruluş tarafından desteklenerek AB tarafından finanse edilecek.

Projenin eğiticisi Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğretim üyesi Dr. Barış Boru, program kapsamında Gençlik Kolları yönetim kurulu üyelerine, Sakarya Üniversitesi Kızılay Topluluğu öğrencilerine seminer verdi.

3 saat süren eğitimde online olarak projeye kayıt, ders seçimi ve bilgilendirme yapılarak projenin kapsamları anlatıldı. Gönüllülük Yoluyla Kazanılan; Öğrenme Yetkinliği, Yabancı Dil İletişim Yetkinliği, Digital Yetkinlikler, Sosyal-Kültürel ve Kişilerarası Yetkinlikler dersleri anlatılarak seminer tamamlandı.
Kızılay Şube Başkanı Zahit Tiryaki’nin de katılımıyla gerçekleşen program, yemek ikramı ve sertifikaların takdim edilmesiyle son buldu.