Programda konuşan Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen, Kurban yardımı çalışmaları için gittiği Arakan’da karşılaştıkları sıkıntıları, polis tarafından yaşadıkları tacizleri ve bölge halkının yaşam şartlarını anlatarak Arakan’da insanların can güvenliğinden yoksun; açlık, yoksulluk ve hastalık ile mücadele ettiğini vurgularken orda ki Müslümanlar için yapılan yapılacak olan tüm yardım kampanyalarının desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Arakan’dan Sakaryalılara selam getirdiğini belirten Mengen, bayram namazında imamın ve cemaatin gözyaşlarına boğulduğunu, Türkiye’ye dua ettiklerini, sanki uzun zamandır yolunu gözledikleri akrabalarıyla dostlarıyla buluşmuş gibi sevindiklerini, bölgeden ayrılırken de buruk bir şekildehüzünlendiklerini ifade etti.

Mengen, İHH’nın dünyanın birçok mazlum ülkesinde olduğu gibi Arakan’da da çok ciddi yardım çalışmaları yaptığını söyleyerek, Sakarya İHH tarafından başlatılan İyilik Kervanı Arakan için Yola Çıkıyor kampanyasına da destek çağrısında bulundu.

“İyilik Kervanı Arakan İçin Yola Çıkıyor” Kampanyası hakkında bilgi veren Mengen; “22 Kasım’da Sakarya İHH ekip olarak yeniden Arakan için yola çıkacak. Arakan’dan Bangladeş’e hicret etmek zorunda kalan on binlerce Müslüman için insani yardım çalışması yapılacak” dedi.

Mengen; “Sakarya İHH’nın 22 Kasım’a kadar hedeflediği 6bin aileye erzak kolisi, 3 bin aileye hijyen seti ve bin aileye bebek maması yardımı inşallah hayırsever Sakarya halkı tarafından fazlasıyla karşılanacaktır.  Bizler Müslümanlar olarak inancımız gereği zulme sessiz kalamayız ve nerede bir mazlum varsa yanında olmak zorundayız. Dualarımız çok önemli ama yetmez bunun yanında fiili olarak da harekete geçmek zorundayız ve yardımlarımızı esirgememeliyiz şeklinde” konuştu.

Mengen ayrıca, Arakan için yardım kampanyasını desteklemek isteyenlerin Sakarya İHH’nın Orhan Camii yanındaki yeni bağış kabul merkezine giderek ya da banka hesapları aracılığıyla bağış yapabileceğini ilave etti.