Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 3’üncü sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet uygulamaları dersi kapsamında, Hendek Belediyesi’nin, “Daha okunacak çok şey var” projesi doğrultusunda Uludere kenarı HGM önündeki alana kitabevi yerleştirilerek proje hayata geçirildi.

Kitabevinin yerleştirilmesine katılarak projede yer alan öğrenciler ile sohbet eden Hendek Belediye başkanı Ali İnci, “Hendek her geçen gün ekonomik ve sosyo kültürel olarak büyümektedir. Bu büyümede Hendek Eğitim Fakültesinin katkısı inkar edilemez. Öğrencilerimizin böyle bir projede görev almış olmaları bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Bizde kendilerine Hendek Belediyesi olarak her türlü maddi ve manevi katkıda bulunuyoruz, bulunmaya da devam edeceğiz. Kitabevlerinin ihtiyacı olan kitaplar konusunda da üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

Projeyi sahiplenen Hendek Eğitim Fakültesi üçüncü sınıfında okuyan Büşra Demirtaş, Kübra Apşir, Sinem Açan, Eray Gezer, Şule Güneş, Gizem Denk, Kader Güneri, Şeyda Yılmaz, Hilal Karadaş, Gökhan Ünsal ve Emre Kurt kitabevinin HGM önüne yerleştirilmesini birlikte gerçekleştirdiler.

Projede görev alan öğrenciler, “Kitapevinin ihtiyacı olan kitapları bizler vatandaşlarımızdan toplamayı hedefledik. Bu şekilde ilçe halkını da projede emekleri olacak ve projemize sahip çıkmalarını istiyoruz. Evlerinde kitapları olup da kitabevimize vermeyi düşünen vatandaşlarımız 614 61 52 numaralı telefona bilgi verdiklerinde biz öğrenciler evlere kadar giderek kitapları toplayacağız” dediler. Proje doğrultusunda Hendek Belediyesi Mobilya Atölyesi’nde dört adet kitap evi yapıldığı ve ilçenin değişik bölgelerine kurulacağı öğrenildi.