Başkan Akdardağan, Cumhurbaşkanlığı kararı ve İçişleri Bakanlığının yeni genelgesiyle 16-,17,18 ve 19 Mayıs tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasında bakkal esnafının uygulayacağı mesai değişikliği ile ilgili bilgi verdi.

Başkan Akdardağan, “Bilindiği gibi Koronavirüs önlemleri kapsamında son dönemlerde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması bu haftada yeniden devrede olacak. Son yapılan kısıtlamalarda başta vatandaşımızı olmak üzere tedbirlere bağlı kalarak gerekli önlemi alan esnaflarımıza, tedbirlerin yönetilmesinde emeği geçen yöneticilerimize ve kolluk kuvvetlerimize tekrar teşekkür ediyoruz” dedi.

Bakkal esnaflarının 16-17 Mayıs tarihlerinde kapalı, 18-19 Mayıs tarihlerinde ise hizmette olacağını hatırlatan Başkan Akdardağan, “Hafta başına denk gelen mesai değişikliği nedeniyle öncelikle tüm esnafımızın mesai saatlerine uyum sağlamasını önemle rica ediyorum. 18 Mayıs Pazartesi ve Kadir Gecesini de idrak edeceğimiz 19 Mayıs Salı günü bakkallarımız saat 10.00 ile 16.00 arasında hizmette olacaktır. Yani kısıtlamanın iki günü açık olacağız. Belirtilen bu sürelerde vatandaşlarımız 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altı olanlar hariç ikametlerine yakın sokak ve mahallesindeki bakkalından alışverişini yapabilecektir. Ayrıca belirtilen saatlerde bakkal esnaflarımız evlere servise gitme devam edebilecek” diye konuştu.

Alışverişte mahallenin simgesi olan bakkal esnafını tercih eden herkese teşekkür eden Akdardağan, “Bu dönem ve her dönem, en güvenilir, ekonomik ve hijyenik alışverişin tek adresi bakkallarımızdır. Bakkallarımız da her türlü ürüne rahatlıkla ulaşabilirsiniz ve lütfen ihtiyacımız kadar alışveriş yapalım. Bu vesileyle önümüzdeki idrak edeceğimiz Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını şimdiden tebrik eder, tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ederim” dedi.