Taraklı’nın, kiraz üretimiyle ünlü mahallesi Hacıyakup Mahallesi’nde yüksek fiyat bekleyen üreticiler, kirazın 50 kuruşa alıcı bulması üzerine zor durumda kaldıklarını söylediler.

Ağırlıklı olarak kiraz üretiminin yapıldığı Hacıyakup Paşalar Mahallesinde ürünün tamamı çevre ilçe ve illere satılıyor. Kiraz hasadı yapıldığı şu günlerde kiraz yetiştiricileri fiyattan memnun olmadıklarını dile getirdiler.

Geçen yıl kilosu 2-3-liraya satılan en kaliteli kirazın bu yıl tarladan 50 kuruşa istendiğini belirten kiraz yetiştiricisi İsmail Sepetçi, “Kirazımız kaliteli. Ancak bu yıl fiyat çok düşük. Tüccar tarlada kirazın kilosuna 50 kuruş fiyat veriyor. Bu fiyatlara kiraz toplayıp verilmez. Büyük emek verdiğimiz kirazları topluyoruz, diğer taraftan bir alıcı geliyor 'Kirazınızı 50 Kuruşa alırım' diyor. Piyasa hep böyle. Bizim bu yıl ümidimiz üründen para kazanmaktı. Maalesef üretici emeğinin karşılığını alamıyor. Uzun uğraş ve emek verip kaliteli ürünler yetiştirdik, ancak hasat döneminde ürünün fiyatı düşünce bir yıllık emek boşa gidiyor. Durum böyle olunca da ne kirazın tadı kalıyor, ne de üreticinin. Ürün dalında çürüyor" şeklinde konuştu./ İzzettin KÖMÜRCÜ