Kimse Yok Mu Derneği’nin geleneksel iftar programı bu yıl Erenler İlçesi’nde bulunan derneğin yeni hizmet binası ve lojistik merkezinde gerekleşti. İhtiyaç sahibi ailelere yönelik düzenlenen iftara Vali Mustafa Büyük de katıldı.

Yemekte Vali Büyük’ün yanı sıra Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Sakarya Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp, hayırsever işadamları, Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri ve çok sayıda aile de hazır bulundu.

Masaları tek tek gezen Vali Mustafa Büyük; ailelere afiyet olsun dileklerinde bulunarak, çocuklarla sohbet edip, ailelerin sıkıntılarını dinledi.

Çifte mutluluk

Yapılan duanın ardından konuşma yapan Kimse Yok Mu Derneği Sakarya Şube Müdürü Mevlüt Kızılay; derneğin yapmış olduğu yardım, proje ve çalışmaları anlattı. Kimse yok mu Derneği’nin kuruluş aşamasının 17 Ağustos 1999 depremi ile başladığını hatırlatan Mevlüt Kızılay; “Bugün bu sıcak iftar sofrasında hep beraber tarihe bir not düşüyoruz, o da 1999 Sakarya depreminde Sakarya halkımızın yaralarını sarmak için ülkemizin her tarafından yardıma gelen insanlarla bu yerden yardımların yapılmasıdır. Bugün de bu yerin Kimse Yok mu derneği Sakarya şubesi olarak devralınmasıyla başlayan süreçte tarihi mekandayız” dedi.

Son 1 yılda gerçekleşen yardımlar

Son 1 yılda Sakarya Şubesi olarak yapmış oldukları yardımları dile getiren Mevlüt Kızılay; “Burada yapılan bütün bu dayanışma kaynaşma  ve birlik beraberliğin oluşmasına destek veren teşvikte bulunan Sakarya’nın huzurlu ve mutlu bir şehir olmasına emek veren Valimiz Mustafa Büyük’e teşekkürlerimizi arz ederiz. Ayrıca derneğimizin kısa zamanda bugünlere gelmesine yönelik yardım emekleri olan esnafımıza canı gönülden şükranlarımızı sunarız. Esnaflarımıza ricamız, yıl boyunca bakmakta olduğumuz ihtiyaçlı ailelerimize yardımlarını esirgememelerini arzu  ediyoruz” diye konuştu.