AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, ABD’nin rahip Andrew Branson’u talebinin karşılık bulmaması nedeniyle ülkemize karşı alınan yaptırım kararını değerlendirdi.

“ABD’nin samimiyet seviyesi meşrulaşmıştır”

Kılıç açıklamasında, “Türkiye’ye karşı alınan yaptırım kararının görünen yüzünde rahip Andrew Branson’un ABD’ye iade talebi yer alıyor. Aslında bu durum buz dağının görünen yanıdır. Görünmeyen kısmında ise ülkemiz aleyhine yeni senaryoların oluşturulmaya çalışıldığıdır. Cennet vatanımıza karşı olumsuz bir atmosfer yaratarak ekonomik zorluklar yaşamamızı isteyen ABD’nin bu planı daha öncekiler gibi tutmayacaktır. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde olalım. ABD’nin bu kararı, diplomatik teamüllere aykırıdır ve asla kabul edilemez. Eğer ABD ile samimi birer müttefik isek bu tür sorunlarını yaptırımlar ile değil, diyalog yoluyla çözmek zorundayız. Ancak gelinen durum ABD’nin samimiyet seviyesini meşrulaştırmıştır” ifadelerine yer verdi.

“Bu karar ülkemizi etkilemeyecektir”

Ülkemize karşı alınan yaptırım kararlarını şiddetle kınadığını ifade eden Kılıç açıklamasına şöyle devam etti; “Kaldı ki Türkiye artık eski Türkiye değildir. Bu yaptırım kararı Türkiye’yi etkilemeyecektir. Öyle ki bu karar ülkemizin hızla yükselen gücünün önünü kesmekten başka bir şey değildir. Oysa daha düne kadar içimizdeki hainlerin ülkemizi kana bulamasında bunların dolaylı olarak parmağı olduğu aşikârdır. Yıllardır ülkemizde yaşanan darbeler, açılan davalar, patlayan bombalar, suikastlar ve muhtıralar ülkemizin önünü kesmek için yapılan girişimlerin bazıları idi. Bugün ise ne içeride hainleri kaldı, ne de söz geçirebilecekleri bir hükümet. Türkiye artık güçlü bir ülkedir. Birilerinin istediğini istediği gibi yapabileceği, istedikleri gibi oyun alanı haline getirebilecekleri bir ülke değildir.”

“Mütekabiliyet esasına göre karşılık verdik”

Kılıç, “Her türlü dosyayı göndermemize rağmen FETÖ terör örgütü elebaşını iade etmeyen ve Pensilvanya’da kendisine 400 dönüm arazi tesis eden ABD’nin nedense ağzını bıçak açmıyor. Defalarca Adalet bakanlarımızın görüşmesine rağmen, 85 koli dosyayı bunlara göndermemize rağmen hala bir adım atmayarak, oyalıyorlar. Oysaki elimizde papazın devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasi veya askeri casusluk amacıyla temin etmesi, TBMM’yi ortadan kaldırmaya ve Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs suçları delilleri ile birlikte yer almaktadır. Bu yüzden kimse ülkemizin geri adım atmasını beklemesin. Türkiye bir hukuk devletidir ve bunun karşılığını da Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi, ‘ABD İçişleri ve Adalet Bakanlarının Türkiye’de varsa mal varlıklarını donduracağız’ diyerek mütekabiliyet esasına göre karşılık verildi” dedi.

“Sakarya halkından tek bir isteğimiz var”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 400 projeyi içeren 100 günlük eylem planını açıkladığını kaydeden Kılıç, “Normal şartlarda en az bir yılı alacak bu icraatlar 100 güne sıkıştırıldı ve bir saatte aziz milletimize sunuldu. Sunulan projelerde Sakarya’mızı da ilgilendiren BMC Otomotivin Karasu’daki yerleşkesinde imal edeceği süper teşvik paketlerinden muhtelif raylı sistemlerin üretim tesisi ve dizel motor sistemleri üretim tesisleri içerikli projelerin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemiz her geçen gün büyük hedefleri doğrultusunda yoluna emin adımlar ile devam ederken, birileri de hala 24 Haziran’dan bu yana 600 oyu sayamadı. Bu yüzden ülkemizin ve bu günlerin kıymetini bilelim. Bu cennet vatanımız 600 oyu sayamayanların eline geçse başına neler gelebileceğini görelim. Ekonomik bir savaşla karşı karşıya kalmamıza rağmen bunun halka yansıtılmaması da istikrarın ve güçlü hükümetin karşılığıdır. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi kimse bu savaşta endişe etmesin. Allah’ın izni ile Türkiye olarak bu savaştan da galip çıkacağız. Bu yüzden Sakarya halkımızdan tek bir isteğimiz var. Yastık altından dövizlerinizi, altınlarınızı çıkartın ve Türk lirasına dönüştürün. Biz, Sakarya halkının ekonomik savaşa karşı yerli ve milli mücadelemizde önemli bir yere sahip olduğunun bilinci ile büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.