Bakan Müezzinoğlu, Sakarya'da Balkan ve Rumeli Dernekleri ile bir araya geldi. Serdivan ilçesinde gerçekleşen Balkan ve Rumeli Dernekleri toplantısına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, milletvekilleri ve davetliler katıldı.

“Biz medeniyetimizin bal kısmını oraya taşıdık”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Balkan kelimesi iki kelimeden oluşuyor. Bir hecesi bal, diğer hecesi kandır. Biz medeniyetimizin bal kısmını oraya taşıdık. Biz medeniyetimizin huzur kısmını oraya taşıdık. Kan kısmını onlar bize acı acı, canımızı acıtarak yaşattılar. Ama buna rağmen kan kustuk kızılcık şerbeti içtik dedik. Hiç bir zaman zulümden yana, hiçbir zaman adaletsizlikten yana olmadık. Balkanlardaki her türlü inancın mensubu ve mezhebin mensubu bizim dönemimizde 500 yıl huzur ve adaleti yaşadı. Ama ondan sonraki süreç ne yazık ki o asimilasyon medeniyetinin gücün hukukunu kullanmaya çalışan medeniyetin sonucunda sıkıntılar yaşadı. Bugün dünyanın her bir noktasında yaşanan sıkıntıların arkasında onların o kirli yüzü vardır” dedi.



“Dünya One minute’den sonra rahatsız olmaya başladı”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın one minute demesi sonrası dünyanın rahatsız olduğunu ifade eden Bakan Müezzinoğlu, “15 Temmuz’daki o hain darbe girişiminden sonra fark ettim. Meğerse sayın Cumhurbaşkanımız uzun süredir ey dünya, dünyada da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak demeye başlamış. Onu ilk defa Davos’ta ‘One Minute’ diyerek dünyaya haykırdı. Dünya o ‘One Minute'den sonra rahatsız olmaya başladılar. Sonra Birleşmiş Milletlerin kürsüsünden ‘ey Birleşmiş Milletler sen buradan 5 ülke ile dünyaya yön vermeye çalışıyorsun ama dünyada hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Çünkü dünya 5’ten büyüktür’ dedi” şeklinde konuştu.

“Cumhuriyet elden gidecek diye milleti kandırmaya çalışıyorsun”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletten korktuğunu ifade eden Bakan Mehmet Müezzinoğlu, “2007 yılı yüzde 47 oy almışız. Cumhuriyet Halk Partisi o gün nerede durdu. AK Parti kapansa da meydan bana kalsa. Sen nasıl Atatürkçüsün? Atatürk bu millete inanarak, güvenerek bağımsızlık mücadelesini yaptı. Sen milletten korkuyorsun ve cumhuriyet elden gidecek diye milleti kandırmaya çalışıyorsun. Laiklik elden gidiyor diye milleti korkutmaya çalışıyorsun. Bu salonda laiklikle ilgili sorun var mı? Sakarya’da laiklikle alakalı sorun var mı? Yok. O zaman neden korkuyorlar? Çünkü vesayet odakları onlara öyle talimat veriyor da ondan. Son 10 gündür diyor ki, ‘Artık hakem millettir. Milletimiz hakemlik yapacak. Günaydın beyefendi günaydın. Biz 2001’den beri, siyasette olduğumuz günden beri hep milletin hakemliği ile geldik. Sen milletin hakemliğinden korktun. Anayasa mahkemelerine sen gittin, 411 milletvekilliğini, üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılmasıyla ilgili düzenlemeyi anayasa mahkemesine götürdün. Sen milletten korkmaya devam et. Biz millette yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu. / İHA