İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan mesajında, “Ülkemizin kurtuluş mücadelesinden tutun da Cumhuriyet Türkiye’sinin kurulması, gelişmesi ve bugünlere kadar gelmesinde en büyük katkılardan birini, kuşkusuz basın camiası vermiştir.

Yazılı, görsel, işitsel, dijital mecralarda ve çağın getirdiği çok sayıda farklı kanallarda mesleklerini icra eden basın mensuplarımızın tek amacı, milletimizin yararına yayın yapmak, kamu kuruluşlarını, siyasetçileri ve iktidarları milletimiz adına denetlemektir.

Bu açıdan baktığımızda bir ülkenin demokratikleşmesinde ve kalkınmasında Sivil Toplum Kuruluşlarının ne kadar önemi varsa, basın kuruluşlarının da en az o kadar önemi bulunmaktadır.

Tarafsız, özgürlükçü, milletimizin gerçek sesi olan basın mensuplarımız, üzerlerine aldıkları sorumlulukla kutsal bir görevi icra etmektedirler.

Ülkemizin milli ve manevi hassasiyetlerine duyarlı, kişi hak ve özgürlüklerine saygılı bir şekilde ve aynı zamanda bu olguları iktidarlar karşısında da çelikten bir duvar örercesine korumaya ant içmiş basın mensuplarımızın ilham aldıkları tek pusulanın milletimizin ve kendilerinin vicdanları olduklarının da farkındayız.

Bugün, oldukça zor maddi şartlar altında ve bundan daha da fazla manevi baskılara rağmen yayın hayatlarını devam ettirmek zorunda kalan gazeteci arkadaşlarımızı anlıyor, sorunlarını biliyor ve çözüm önerileri ile karşılarına çıkmaya hazırlanıyoruz.

Bir ülkede veya bir şehirde çok sesliliği kesmenin hiçbir faydası olmadığı gibi, bu girişimler de ne şekilde olursa olsun hiçbir dönemde amacına ulaşmamıştır.

Kralın çıplak olduğunu söyleyen bir gazeteci her dönemde yaşamıştır ve yaşamaya da devam edecektir. Çünkü hiçbir dönemde milletimizin vicdanı susturulamamıştır.

Tıpkı milletimiz gibi basın mensubu arkadaşlarımız da çoğu zaman susmak zorunda kalır ama neden sustuğunu asla unutmaz! İşte vicdan da böyle bir şeydir.

Gazeteci sorgular, eleştirir, millet adına denetler, farklı görüşler ortaya atar. Bu çerçevede, haklı veya haksız kıstasını kullanmadan, en fazla eleştiriye maruz kalan partinin bir İl Başkanı olarak bundan muzdarip olmadığımızı ifade etmek ve hakaret boyuna çıkmadan ahlaki çerçevede yapılan her eleştirinin bize katkı sağladığını, bunlardan ders çıkardığımızı belirtmek isterim.

Milletimizin hassasiyetlerini düstur edinmiş İYİ Parti olarak bizler, karşılıklı anlayış, saygı ve sevgi içerisinde siz değerli basın mensuplarımız ile ülkemizin ve Sakarya’mızın geleceği için birlikte var olmaktan büyük mutluluk duymaktayız.

Bu vesile ile Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutlar, saygılarımı sunarım” dedi.