SEDAŞ kar yağışı ile birlikte özellikle Bolu ve Düzce ile Sakarya’nın yüksek kesimlerinde kesintisiz enerji vermek için alarma geçti. Gece saatlerinde başlayan ve sabah etkisini artıran kar yağışı, D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı Düzce kesiminde bulunan Heyelan, Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler kesimiyle Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı, Kaynaşlı, Dipsizgöl, 1, 2 ve 3'üncü viyadükler üzerinde etkili oldu.

Düzce’nin yüksek kesimleri olan Topuk,  Güzeldere ve Kardüz yaylalarında da kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Düzce ekipleri arızalara anında müdahale için alarmdaydı.

Sakarya’da da Akyazı ilçesinde SEDAŞ şebeke operasyon ekipleri ilçenin yüksek kesimleri olan Hanyatak, Boztepe ve Yörükyeri Mahallelerinde yaklaşık 20 santim kar kalınlığına aldırış etmeden çalışmalarına devam ettiler.

Elektrik kullanıcılarına kesintisiz enerji dağıtımını hedefleyen ve 7/24 ekipleri ile sahada olan SEDAŞ, Akyazı’nın yüksek mevkilerinde yoğun kar yağışı nedeniyle elektrik kesintisi olan mahallelerde meydana gelen arızalara hızla müdahale ederken, yeni bir arızanın yaşanmaması için de önlem aldılar.

Bolu’da da SEDAŞ ekipleri kar yükü ile ağaç dallarının iletkenlerin üzerine yıkıldığı orman geçiş noktalarında elektriğin sürekli iletilmesinde kısa süreli zorluklar yaşadılar. SEDAŞ ekipleri Abant tarafında, Mudurnu yolu üzerinde ve Bolu merkeze bağlı Çepni, Güney Felakettin, Yenisefa, Topardıç, Pelitçik, Kızılağıl Köylerinde ve At Yaylası bölgesinde kar yağışıyla birlikte orman alanından geçen hatlara kar yükü ile ağaç dallarının kırılıp düşmesine bağlı arızalar yaşandı.

SEDAŞ ekipleri soğuk ve kış koşullarına, kara aldırmadan arızalara müdahale ettiler. Gece gelen arızalar için de hızla ve cansiperane bir şekilde çalıştılar. Kar kış demeden hizmet verebilmek için alarm halinde sahada koşuşturan SEDAŞ ekipleri için kar mesaisi başlamış oldu.