Başkan Akdardağan, “Bilindiği gibi her yıl bahar ayı ile esnafın korkulu rüyası olan kermesler yine kendini göstermeye başladı. Her kaldırımda, cami avlularında, okul bahçelerinde ve köşe başında açılan kermesler bir kabus gibi esnafımızın üzerine çökmektedir. Daha önce de defalarca söyledik, yine söylüyoruz; Denetimsiz, isteyenin istediği gibi fiyatla satış yaptığı, markası bile olmayan, hijyen koşulları gözetilmeyen bu tür satış yerlerinde hem esnafımıza darbe vurulmakta, hem de halkımızın sağlığı ile oynanmaktadır. Piyasada durgunluğun yaşandığı bugünlerde esnafımıza vurulan bu sekte hepimize artık yeter dedirtmektedir” dedi.

Akdardağan, “Siftahsız kepenk kapatan, vergi yükü altında ezilen esnafımız bu kermesleri gördükçe haklı olarak çileden çıkmaktadır. Son haftalarda yaptığımız gözlemler neticesinde amacı dışına çıkan bu kermesler artık boyut değiştirmiştir. Yöresel veya festival adıyla haftalar ve günler boyunca açık kalan kermeslerde halkımız kandırılmaktadır. Kuru fasulyesinin, nohudun ve ekmeğin yöresel mi olur? AVM’lerden ucuza alınan ürünler, kayıtsız, sağlıksız ve denetimsiz bir şekilde halkımıza yöresel ürün denilerek satılmaktadır. Festival adıyla ve milli manevi duyguların yoğunluğunu yaşadığımız bu günleri fırsat bilen uyanıklar, kermesleri kolay para kazanma yöntemi olarak görmektedir. Biz artık kermes kabusunun bitmesini istiyoruz” diye konuştu.   

Kermesler konusunda yetkili mercilerden duyarlılık beklediklerini söyleyen Başkan Akdardağan, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’nun kararlığı ile geçen yıl kermeslerin amacı dışına çıkması konusunda önemli girişimler sağlanmıştır. Bu yılda başta büyükşehir belediyemizden ve ilçe belediyelerimizin değerli başkan ve yöneticilerinden aynı duyarlılığı bekliyoruz.  Artık bu iş iyice yoğunlaşmadan bitmeli. Hem esnafımız korunmalı, hem de halkımızın kandırılmasına izin verilmemelidir” dedi.