TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı olarak seçilen Milletvekili Uncuoğlu’nu tebrik eden Başkan Yüce, yeni görevinde başarılar diledi. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı’nı kurduklarını dile getiren Başkan Yüce, depreme hazırlık noktasında yapılacakların tespiti ve çözümleri için gereken adımları atacaklarını dile getirdi.

İncelemeler tamam stratejik plan hazır
Önceliklerinin depreme hazır bir Sakarya olduğunu belirten ve kentsel dönüşümü en hızlı şekilde gerçekleştirmek istediklerini dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Depremin acı tecrübelerini yakından biliyoruz. Bu noktada afetlere hazır bir şehir oluşturmak en büyük önceliğimiz. Bu durumdan hareketle sadece depremi değil, alt kollarında tüm afetleri kapsayan ve şehrimizin en hazır hale taşıyacak adımları atmak için Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı’mızı kurduk. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yolladığımız kentsel dönüşüm stratejik planımız onaylandığı takdirde sahada çalışmalarımızı başlatacağız” dedi.

Bilimsel veriler masamızın üzerinde olacak
Başkan Yüce, “TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanlığınız dolayısıyla tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Başarılı çalışmalarınızı devam ettireceğinize inanıyorum. Biz kentsel dönüşüm çalışmalarımız bilimsel veriler ışığında ve tüm dinamiklerin desteği ile gerçekleştireceğiz. Yürüteceğimiz çalışmalar sonucunda deprem ve benzeri afetlerde hazır bir şehir oluşturacağız” diye konuştu.

Öncelik kentsel dönüşüm
AK Parti Milletvekili Recep Uncuoğlu da, güzel temennileri için Başkan Yüce’ye teşekkür ederek, “99 depreminde depremi yaşayan bir yurttaş olarak TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı görevine seçildik ve çalışmalarımıza başladık. Öncelikle kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kazandıracağız. Vatandaşlarımızı kentsel dönüşüme teşvik edecek, farkındalık oluşturacağız. Yeni bir afet yaşamadan, vatandaşlarımızı hasarlı binalardan çıkarmanın hedefindeyiz. Şehrimizin bu konudaki çözüm ve tecrübelerini TBMM Deprem Komisyonu’nda da değerlendireceğiz. Rabbim çıktığımız yolda çalışmalarımızda bizlere kuvvet versin” dedi.