Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Ak Parti Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Garnizon Komutanı Emin Dursun, Ak Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, STK Başkanları, Daire Müdürleri ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen programın açılış konuşmasını Vali Hüseyin Avni Coş yaptı. Vali Coş, Sakarya’da vatandaşların, diğer illerde olduğu gibi 15 Temmuz gecesi Devlete, Millete ve Demokrasiye yüreklerini siper ederek kahramanca duruş sergilediğini söyledi.
Hainlere geçit verilmediğini belirten Hüseyin Avni Coş, “O günkü büyük kahramanlıkları hiçbir zaman unutmayacağız. Her zaman tedbirli olacağız” dedi.

Moderatörlüğünü İsmail Hakkı’nın yaptığı programda 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimini önlemek ve milli iradeye sahip çıkmak için tanka, tüfeğe aldırmadan meydanlara inen, duruşları ile simge olan kahramanlardan Lütfi Çiçek, Metin Doğan ve Vildan Güvercin o gece darbecilere karşı verdikleri mücadeleleri Sakarya halkı ile paylaştı.
 
Uçakların havalanmaması için Akıncı 4. Ana Jet Üssüne giderek, beylik tabancasıyla üssün yakınında bulunan elektrik panosuna ateş ederek kısa süreli elektrik kesintisine yol açan Lütfi Çiçek de, “O gece piste mıcır dökerek kullanılmaz hale getirecektik ancak bize karşı koyan darbecileri görünce şok olduk, haşhaşinin ne olduğunu orada anladım”  ifadelerini kullandı.

 
Konuşmacılardan Metin Doğan, bir televizyon kanalında tankların sokaklarda olduğunu gördüğünü ve hemen darbeci askerlerin bulunduğu bölgeye hızlı bir şekilde ulaşmak için gayret gösterdiğini belirterek, tankın altına yatarak ölmek için çaba harcadığını söyledi.
 
Tankı durdurmak için ölmeyi göze aldığını dile getiren Doğan, "Benim hedefim orada ezilmekti, o hedefe ulaşmak için elimden gelen her şeyi yaptım ama olmadı. Cumhurbaşkanımızın yaptığı çağrıyı bedenen yaptım" diye konuştu.
 
Darbe girişimine karşı koymak için üzerindeki milli formasıyla Genelkurmay Başkanlığı önüne giderek ailesiyle direnen milli karateci Vildan Güvercin ise yaptığı konuşmada; "O gece düşündüğüm tek şey, bizim oraya şehit olmaya gitmiş olmamızdı. Ben ülkemi, bayrağımı sadece uluslararası podyumda değil, her alanda savunacağımı koruyacağımı insanlara gösterdiğimi düşünüyorum" dedi.