Yağmura rağmen katılımın yoğun olduğu etkinliklere, Sakarya su altı ve su üstü arama kurtarma eğitim merkezi de katıldı.

Sakarya su altı ve su üstü arama kurtarma eğitim merkezi (Sakarya AKEM) başkanı Bekir Yücel ve mali sekreter Fatih Alparslan tarafından erken saatlerde kurulan stant yoğun ilgi gördü.

Sakarya AKEM başkanı Bekir Yücel, sivil toplum kuruluşları olarak afete hazır bir Türkiye için gönüllü olarak hizmet verdiklerini söyledi.

Yücel, “Afete en iyi şekilde hazırlanmak için halkı bilinçlendirmek ve bu kapsamda eğitim almalarını sağlayıp afet ile oluşacak maddi ve manevi hasarların en az seviyede olmasını sağlamalıyız. Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş’un üzerinde titizlikle durduğu ve desteğini tam verdiği afete hazır Türkiye kapsamında ve Sakarya AFAD müdürü Hüseyin Kaşkaş’ın özverili çalışmaları ile bizlere verdiği destek bizi daha da motive etmektedir” dedi.

Sakarya AKEM başkanı Bekir Yücel, eğitim ve desteklere gönüllü olarak her zaman katkıda bulunmaya devam edeceklerini de belirterek, arama kurtarma faaliyetlerinde dalgıçlar olarak su altı ve su üstü ile ilgili ulusal ve uluslararası düzeyde gönüllü olarak her zaman hazır olduklarını da ifade etti.