Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Türkiye’de geleceğin mimarı olan öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

GELECEĞİN MİMARI ÖĞRETMENLER

İl Başkanı Ecevit Keleş, “Bir ülkenin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması, uygar ülkeler içerisinde yer alabilmesi, o ülkede var olan eğitimin yeterliliğiyle bire bir örtüşmektedir. Osmanlı Devleti’nin yıkılmasıyla birlikte Anadolu’da yapılan eğitim seferberliği, Cumhuriyet döneminde başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde gerçekleşmiştir. Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmen unvanı verilişinin 84’üncü, öğretmenler günü olarak kutlanmasının 31’nci yılında onurlu görevlerini yerine getiren, geleceğimizin mimarı öğretmenlerimizin, eğitim emekçilerimizin öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLER

Türkiye’de ataması yapılmayan öğretmenlerin, bir öğretmenler gününe daha buruk sevinçle ulaştığını belirten Ecevit Keleş, “Temel hak ve özgürlüklerden biri olan eğitim, giderek rant pazarı haline getirilerek, bu pazar içerisinde öğretmenlerimizin onurlu mesleği değersizleştirilmek istenmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ülkemizde 150 bin öğretmen açığının olmasına rağmen bugün ataması yapılmayan 250 bin öğretmen bulunmaktadır. 60 bin öğretmene ise ücretli öğretmenlik yaptırılmaktadır. 60 bin ücretli öğretmen, tam gün iş güvencesinden yoksun bir şekilde en fazla 600 TL’ye varan maaşla çalıştırılıyor. Ataması yapılamadığı için dershanelerde öğretmenlik yapan öğretmenlerin de durumu iç açıcı değildir. Atanmayan öğretmenler, bir an önce mesleklerine kavuşturulmalıdır” diye konuştu.