Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Karapürçek Kanlıçay İçmesuyu Arıtma Tesisi’ni yenileyecek proje kapsamında Karapürçekli muhtarlarla bir araya geldi. Ormanpark’ta gerçekleştirilen buluşmada Rüstem Keleş, “Bildiğiniz üzere şehrimizin 16 ilçesinde altyapı ve içmesuyu yatırımlarımız devam ediyor. Karapürçek ilçemiz için de söz verdiğimiz gibi önemli projeleri hayata geçirdik. Karapürçek ilçemizi sağlam altyapı ile buluşturacak 33 milyonluk projemizde gerçekleştirdiğimiz törenle çalışmalara başladık. Şimdi de ilçemizde yer alan Kanlıçay İçmesuyu Arıtma Tesisimizi tamamen yeniliyoruz. Projemizin tamamlanmasıyla Karapürçekli hemşerilerimizin musluklarına daha sağlıklı ve temiz içmesuyu ulaşacak” ifadelerini kullandı.


 
“Yenileme çalışmaları başladı”
Proje ile içmesuyu arıtma tesisini en ileri teknoloji ile buluşturacaklarını belirten SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Şehrimizin tüm mahallelerine birinci sınıf içmesuyu ulaştırmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Karapürçek ilçemize hizmet sunan mevcut Kanlıçay İçmesuyu Arıtma Tesisi’ni 1 milyon liralık yatırımla baştan aşağı yenileyerek en ileri teknolojiye kavuşturuyoruz. Yeni tesisimiz yüksek teknolojisi ve artan arıtma kapasitesiyle 11 mahallemize hizmet sunacak. Projemizi hazırlayarak ihalemizi gerçekleştirdik. Ekiplerimiz çalışmalara başladı. Projemizin size ve Karapürçekli diğer hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
 

“11 mahalleye daha sağlıklı içmesuyu”
Konuşmasının devamında Rüstem Keleş, “Yeni Büyükşehir Yasası ile yetki alanımıza dahil olan bölgelerimizi hayata geçirdiğimiz projelerle sağlam altyapı ile buluşturuyoruz. Karapürçekli hemşerilerimiz de bu anlamda daha sağlıklı ve daha bol içmesuyunu hak ediyor. Tesisimizin yenilenmesiyle birlikte bölgedeki içmesuyu kalitesi daha da yukarılara çıkacak. Tesisimizin hizmet sunduğu Çıldırlar, Buğdaylı, Kepekli, Teketaban, Mesudiye, Hocaköy, Yüksel, Küçük Karapürçek, Meşepınarı, Harmanlı, Akbalık Mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve temiz içmesuyu ulaşacak” dedi.