Geçtiğimiz günlerde Sude A. isimli genç kız, sosyal medya hesabından gözü oyulmuş bir kedi fotoğrafı paylaşmış, üzerine de “En sevdiğim” yazmıştı. Sude A.’nın bu fotoğrafı Medyadetay.com’da da haber olarak yayınlanmış ve hayvan severlerden büyük tepki gelmişti.

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu da konuyla ilgili bir açıklama yaparak tepkisini dile getirdi. Balkanlıoğlu, “Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada büyük işkenceye maruz kalmış bir kedinin fotoğrafı yayınlanmıştır. Kamuoyunda haklı olarak tepki toplayan bu paylaşım, vicdan sahibi her insan gibi bizleri de derinden üzmüştür. Yıllardır ailenin bir ferdi gibi baktığımız iki kedi ve bir köpeğimiz sayesinde bütün hayvanlara aşırı bir merhamet besleyen bir hayvan sever olarak bu vahşi hareketi kesinlikle tasvip etmiyorum. Hayvanların da en az bizler kadar yaşama hakkı olduğuna da inandığımdan bu olayın müsebbiplerine yasalar çerçevesinde adli ve idari yönden en ağır cezaların uygulanacağından şüphem yoktur. Kolluk kuvvetlerimizce gereken araştırmalar ve tespitler devam etmekte olup, Cumhuriyet Başsavcımız ile birlikte İl’in Valisi olarak ben de konunun sonuna kadar takipçisi olacağım. Halkımızdan bu konuda müsterih olmalarını istiyorum” dedi.

Öte yandan, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünce, gözü oyulmuş bir kedinin fotoğrafını sosyal medya hesabında paylaşan Sude A.'ya Hayvanları Koruma Kanunu'nun "Hayvanların, yaşadıkları sürece, tıbbi amaçlar dışında organ veya dokularının tümü ya da bir bölümü çıkarılıp alınamaz veya tahrip edilemez" hükmü gereğinde 2 bin 202 lira idari yaptırım cezası uygulandı.