Sakarya Büyükşehir Belediyesi, ‘Mahallemde İftar Var’ programları ile ilçelerde huzur ve bereket sofralarını kurmayı sürdürüyor. Karapürçek, Erenler, Taraklı, Arifiye, Hendek ve Geyve’de kurulan binlerce sofrada Ramazan ayının bolluk ve bereketini paylaşan Sakaryalılar, Kaynarca buluşmasıyla gönül birlikteliğini sağlamlaştırdı.

Kaynarca Atatürk İlkokulu Bahçesinde gerçekleştirilen iftar programına Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra, Kaynarca Kaymakamı Huriye Küpelikan, Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, AK Parti Kaynarca İlçe Başkanı İsmail Kaymak, STK Temsilcileri, belediye yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Manevi zenginlik

Çorlulu Ali Paşa Camii İmam Hatibi, Dünya Kuran okuma birincisi Fatih Kaya’nın tilaveti ile başlayan programda, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu iftar sofralarını tek tek gezerek programa katılan binlerce Kaynarcalının Ramazan ayını tebrik etti.  Kuran tilaveti sonrası Kaynarca iftar sofralarına misafir olan vatandaşlar, okunan ezan ile hep birlikte oruç açtı.

Geleneksel miras

Gönül sofralarına katılımlarından dolayı Kaynarcalılara teşekkür eden Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak hiçbir zaman tekdüze planlamaların, halkımızdan kopuk uygulamaların uygulayıcısı olmadık. Geleneksel mirasın ve toplumsal bütünleşmemizin olmazsa olmazı iftar programlarıyla sizlerle beraber olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. En büyük gücümüz; birlikteliğimiz.  Atılımcı, dürüst ve etkin bir şekilde yürüttüğümüz hizmet birlikteliğimiz devam edecek. Bu vesileyle bolluk ve bereketin sofralarımızı güzelleştirdiği, huzur iklimi Ramazan ayınızı tebrik ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın, tüm insanlık için daha iyinin, daha da güzelin hâkim olduğu bir dünyada, bu sofraları tekrar kurmayı bizlere nasip etsin” diye konuştu.