Gerçekleştirilen buluşmaya AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcıları Zafer Poyraz ve Ayhan Kardan, AK Parti Kaynarca İlçe Başkanı Murat Kefli, Kaynarca Muhtarlar Derneği Başkanı Türkan Öner, Büyükşehir bürokratları ile Kaynarca’dan çok sayıda muhtar katıldı. Heyet muhtarlar tarafından gelen talepleri topladı ve soruları cevaplandırdı.


 
“Kaynarca pırıl pırıl su içecek”
16 Nisan’da gerçekleştirilecek halk oylaması çalışmaları ile ilgili toplantı yapmak için Kaynarca’ya geldiklerini ifade eden Başkan Toçoğlu, “Bu önemli süreci muhtarlarımızla da konuşalım istedik. Kaynarca’da 41 mahalle ile ilgili su çalışmalarımız devam ediyor. 6 içmesuyu deposu ve 41 kilometrelik hat inşa ediyoruz. Mahallelerimize Sapanca’nın suyu gelecek. İhaleleri yapıyoruz. İnşallah Kaynarca pırıl pırıl su içecek. Büyükşehir olarak yol ve su üzerinde çok duruyoruz. 16 ilçemizin bütün yollarını bir anda yapma şansımız yok. Bölgeye yapılacak işleri aciliyetine göre planlıyoruz. Sizlerin bizlerden talepte bulunması bizleri memnun ediyor. Ankara’da hükümetimiz güçlenirse bizler daha da güzel işler yapacağız inşallah” diye konuştu.


 
“Grup yolları bitecek”
Başkan Toçoğlu; “Bin 200 tane mezarlığımız var sırayla tüm mezarlıklarımıza gereken bakımları yapıyoruz. Allah’ın izniyle eksiklerimizi tamamlayacağız. 900 kilometrelik grup yolu ağımızı önümüzdeki sene bitireceğiz. Referandumdan sonra yapılacak düzenlemelerle yerellerin de güçlendirilmesini bekliyoruz. Böylece vatandaşımıza daha iyi hizmet getireceğiz. Ahenk ve uyum içerisinde çalışıyoruz. Bazı bölgelerimiz için biraz zamana ihtiyaç olabilir ama eksiklikleri tamamlayacağız. Biz burada millete hizmet etmek için varız. Hiçbir sorumluluğumuzdan kaçmıyoruz. Muhtarlarla görüşmelerimizden çok verimli sonuçlar alıyoruz. Muhtarlarımız bize hep gereken ihtiyaçları söyledi onlara şükranlarımı sunuyorum. Referandum da güçlü bir şekilde evet diyerek ülke ortalamasına katkı sunmak için sizlerden büyük bir destek bekliyorum.”


 
“Yeni sistemde muhataplar belli olacak”
Şu anda bulunan yetkileriyle sorunları alıp sadece ilgili Bakanlıklara iletebildiğini ifade eden AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, “Ama yeni sistemle muhataplar belli olacak. Bakanlardan kanuni bir sorunu bekleyemeyeceksiniz çünkü muhatabı milletvekilleri olacak. Yürütmeye ilişkin ise Bakanlar olacak. Bizler milletvekili olarak gördüğümüz sorunlarla ilgili hemen kanun teklifi hazırlayıp meclise sunabileceğiz. Böylece vatandaşlarımızın yaşadığı pek çok sıkıntı çözüme kavuşmuş olacak. Belediyelerimize ilişkin düzenlemeleri de sizlerin seçtiği vekiller eliyle rahatça yapabileceğiz yeni sistemle. Yeni sistemle Cumhurbaşkanının yetkileri eskisine oranla azalıyor. Yürütme bundan sonra kanun teklifinde bile bulunamayacak. Savaşa, para basımına, uluslararası anlaşmalara meclis karar verecek. Meclisimiz güçlenecek. Almanya, Fransa, Portekiz, İsviçre, Danimarka gençlerine 18 yaşında seçilme hakkı verip onlara özgüven yüklerken biz neden gençlerimize güvenmiyoruz?” şeklinde konuştu.


 
“İki başlılık sıkıntı getiriyor”
Büyükşehir ve muhtarlarım arasında sıcak ve samimi bir ilişki olduğunu vurgulayan AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç; “2001 yılında Ahmet Necdet Sezer ve Bülent Ecevit aynı görüşe sahip olmalarına rağmen sorun yaşadılar. Bunun ülkeye maliyeti 192 milyar lira oldu. 23 banka battı. Gecelik faizler 7 bin 500 oldu. Ahmet Necdet Sezer’e bir şey olmadı. Bülent Ecevit ise sonraki seçimde gitti, DSP bitti. Şu an getirdiğimiz sistem o zaman olsaydı Ahmet Necdet Sezer kitapçığı kendisine atacaktı ve muhtemelen de Yüce Divan’a gidecekti. 1960 yılından 2002’ye kadar 43 seçim 51 hükümet gördü ülkemiz. Bir ayı bulmayan hükümet süreleri var. 25 günlük hükümetin olduğu yerde hangi yatırımcı bulunur? Kim iş yapar? Çok şükür memleketimizin başına Recep Tayyip Erdoğan geldi istikrara kavuştuk. İki baş iki yetki olunca baba-oğul bile olsa bunlar bir sıkıntı oluyor. Koalisyonlar olmayacak. Bizim için bu yeter” ifadelerini kullandı.