Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından 16 ilçe ve şehir merkezinde gerçekleştirilen asfalt çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda planlanan program dâhilinde güzergâhları yeni yüzlerine kavuşturan Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler; Kaynarca’nın Küçük Kaynarca Mahallesi'ndeki bin metrelik güzergâhı bin 555 ton, Gaziler Mahallesi'ndeki 2 bin 600 metrelik güzergahı 3 bin 50 ton asfalt kullanarak güvenli ve modern bir görünüme kavuşturdu.  

Dar yollar genişletildi
7 senedir Gaziler Mahallesi muhtarlık görevini yürüten Tuncay Yıldız; “Eski yolumuzda yaz aylarında toz, kış aylarında ise çamur eksik olmuyordu. Sıcak asfalt serilmeden önce dar olan yollarımız genişletilerek sürücüler ve yayalar için daha emniyetli oldu. Mahallemizde tarımcılık önemli bir gelir kaynağı, eski yolumuzda traktöre hasadımızı yüklerken deforme olmuş yolda devrilir diye korkuyorduk artık yeni yolla beraber traktörümüzü gönül rahatlığıyla istifleyebileceğiz. Bu yolu mahallemize kazandıran başta Başkan Ekrem Yüce ve emeği geçen tüm çalışanlara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Mahallemizde tarım önemli bir gelir kaynağı
2 senedir Küçük Kaynarca Mahallesi muhtarlık görevini yürüten Nusret Türkmen, “Mahallemizin yolu yer yer deforme olmuş sürücüler araçlarla geçerken zorluk çekiyordu. Mahallemize gelen misafirlerimizin araçlarının bozulduğu yönünde duyumlar alıyorduk. Mahallemizde tarım önemli bir gelir kaynağı, yeni dökülen asfaltla beraber köyün meydanında harman meydanımız bile oldu. Mahallemiz modern bir görünüme kavuşarak arazi ve tarlalarımıza değer katıldı. Mahallemizin ana yolla bağlantısı daha güvenli hale geldi. Asfalt serim işleminde taleplerimizi dinleyip, değerlendirip ve hemen sonuca bağlayan Altyapı ve Koordinasyon Dairesi Başkanımız Atilla Turan’a ve desteğini bizden esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’ye gönülden teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.