Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Kaynarca’nın 41 mahallesine Sapanca Gölü suyunun ulaştırılacağı içme suyu projesinde devam eden çalışmaları değerlendirdi. Dr. Rüstem Keleş, “Sakarya’nın 16 ilçesinde tüm vatandaşlarımıza birinci sınıf içme suyu ulaştırmak için aralıksız çalışıyoruz. Bir yandan yeni inşa ettiğimiz içme suyu hatlarını devreye alırken bir yandan da dev projeleri hayata geçiriyoruz. Kaynarca ilçemizde de 41 mahalleye daha kaliteli içme suyu ulaştırmak adına hayata geçirdiğimiz projemizde çalışmalar devam ediyor. Projemizin önemli bir kısmı tamamlandı. Hattın son 11 kilometrelik bölümünde ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah kısa süre içerisinde projemizi tamamlamış olacağız” diye konuştu.


 
41 mahalleye 10 milyon lira
Proje ile Kaynarca’ya 10 milyon lira değerinde yatırım yaptıklarını belirten SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Şehrin tüm mahallelerine Türkiye’nin en kaliteli sularından birini ulaştırmak için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün itibariyle şehir genelindeki içme suyu ağımızın uzunluğu 6 bin 143 kilometreye ulaştı. Daha önce Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz suyu Hızırilyas İçme suyu Arıtma Tesisi’nde arıtarak 60 kilometre uzaklıktaki Kaynarca ilçemize ulaştırmıştık. Yeni proje ile de Sapanca Gölü’nün suyunu Kaynarca’ya bağlı 41 mahalleye daha ulaştırıyoruz. Kaynarca’ya 50 kilometrelik içme suyu hattı ve 6 adet içme suyu deposu inşa ediyoruz. Hattın 39 kilometrelik kısmı tamamlandı. 6 adet içme suyu deposu ise hızla yükseliyor” ifadelerini kullandı.


 
Göl suyu Karadeniz kıyısında
Çalışmaların tamamlanmasıyla Sapanca Gölü suyunun Karadeniz kıyılarına kadar ulaşacağını dile getiren Dr. Rüstem Keleş, “İçme suyu hattımızın son 11 kilometrelik kaldı. 6 adet içme suyu depomuzda önemli ölçüde tamamlandı. Projede hızlı bir şekilde çalışmalarımızı tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Karadeniz kıyılarına kadar Sapanca Gölü suyunu ulaştıracağız. Yeni Büyükşehir Yasası ile köyden mahalleye dönüşmüş yerleşim alanlarına Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz ve yüksek teknolojiye sahip tesislerde arıtılan, daha sağlıklı, bol ve kesintisiz içme suyu ulaştıracağız. Projemiz Kaynarcalı hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.