Kaynarca İlçesinde 24’üncü Vergi Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel’i makamında ziyaret eden Kaynarca Mal Müdürü Hasan Ali Korkmaz, Sedat Sakallı ve Handan Çelebi haftanın önemini dile getirerek bilgiler verdiler.

Kaynarca Vergi Dairesi Müdürü Korkmaz, vergi toplamanın zor bir iş olduğunu dile getirirken, vergi direncini düşüren en büyük etkenin yerel idarecilerin yaptığı çalışmaların olduğunu söyledi. Korkmaz, “Vergi ödeme bilinçlendirme çalışmalarının amacına ulaşması ile bu beğenilerin artması ile direnç düşer ve bu sayede daha kolay vergi toplayabiliyoruz. Bu konuda yerel yönetimlerimize de teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan Özel ise Vergi Dairesi Müdürü ve beraberindekilerin Vergi Haftası'nı kutlayarak vergi toplama işleminin vatandaşlarla sıcak ilişkiler içerisinde devam etmesi temennisinde bulundu.

Ödenen vergilerin vatandaşlara hizmet olarak geri döndüğünü ifade eden Başkan Özel, “Türkiye’de çok hızlı bir değişim var. Bu değişim kamuda da yaşanıyor. Piyasada var olan müşteri memnuniyeti ilkesi artık kamuda da yaşanmaya başladı. Artık vergi toplarken de vatandaşlara farklı bir anlayışla yaklaşılıyor. Böyle olduğu zaman da zaten insanlar gönül rahatlığı ile vergilerini öderler" dedi.

İnsanların ödediği vergileri iyi birer hizmet olarak geri aldıklarında vergi ödemekten kaçınmadıklarını söyleyen Başkan Özel, vergi gelirlerinin ülkenin kalkınması için önemli olduğunu ifade etti. Başkan Özel Vergi Dairesi yetkilerini başarılarından dolayı tebrik etti.