Kaynarca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan ve öğrencilerin sağlıklı meyve yemesi için başlatılan proje ile, okulların beslenme dostu okul haline gelmesi hedefleniyor.
Proje liseler hariç tüm ilçeye bağlı okullarda başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Harbi, “Öğrenciler için okulun herhangi bir bölümünde sürekli olarak yer alacak bir okul manavı köşesi düzenlenecek ve öğrenciler bu okul manavından ücreti karşılığında meyvesini kendisi alacak ve ücretini kumbaraya kendisi atacak.
Öğrencilerimiz böylelikle meyve yeme alışkanlığı kazanacak, köylerdeki öğrencilerimizin köylerde bulamadıkları meyve çeşitlerini okul manavlarında bulması sağlanacak. Beslenme dostu okul projesine katkıda bulunulacak ve değerler eğitimi kapsamında öğrencilerimizin hak etmediği ya da parasını vermediği bir ürünü almaması gerektiği gibi ahlaki öğretilerimizin uygulanması da sağlanacak" dedi.


Uygulama hakkında bilgi veren Mehmet Harbi, “Okul manavı için okulun bir bölümüne meyve bölümü yapılacak. Her meyvenin ismi, fiyatı, vitamin mineral ve lif değerleri afiş olarak asılacak. Meyveler adet olarak satılacak. Okul manavlarına hiçbir müdür, müdür yardımcısı, öğretmen, yardımcı personel ya da öğrenciler refakat etmeyecek. Öğrenciler meyvenin temini ve satışı konusunda kendisi sorumluluk alacak. Bu uygulama ticari bir kaygı gütmüyor. İlk günler düzeni sağlama açısından yardımcı olunabilir ama öğrenciler meyvelerini kendileri alacak ve ücretlerini kutuya kendileri atacak'' diye konuştu.
Harbi, projenin amacına ulaşmasına katkıda bulunan ilçede görevli tüm eğitim personeline teşekkür etti.