Erenler ilçesi Değirmendere Mahallesi Ayazçay mevkiinde sabah saat 07.15 sıralarında BOTAŞ’a ait Bozüyük/Adapazarı 36 inç çapındaki doğalgaz boru hattında ilk bulgulara göre heyelan nedeniyle patlama yaşandı. Yaşanan patlama sonrasında itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğüne ait araçlar olay yerine gelerek olaya müdahale etti. Yaşanan patlama büyümeden önlendi.

“Can kaybı yok”

Olay yerine gelerek incelemeler yapan Erenler hakkında yaptığı açıklamada, “İstanbul’dan Ankara’ya doğalgaz taşıyan ana şebekede heyelan sonucu patlama oldu. Olayın ardından tüm yetkili kurumlardan ekipler olaya müdahil olmuşlardır. Bir vatandaşımızın yazın kullandığı evinin yakınında meydana gelen patlamada can kaybı ve yaralanan yok. BOTAŞ, toprak kaymasına karşı 2018’in Eylül ayında bir çalışma yapmış. Ama bu bir doğal afettir” dedi.

Patlama sonrasında çok korktuklarını dile getiren mahalle sakinlerinden İsmail Ermiş ise, “Saat 07.30 civarlarına büyük bir patlama oldu. Biz uçak düştü sandık. Daha sonra baktık uçak değil. Sonrasında gökyüzüne yükselen alevleri ve dumanı gördük. Olay yerine gittiğimizde bir evin yandığını gördük. Yanan ev, yazın kullanılan boş bir evdi” diye konuştu.