Derik ilçesinde şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk için Sakarya Valiliği önünde, binlerce kişinin katılımı ile tören düzenlendi.
Törene İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün yanı sıra Sakarya Protokolü ve binlerce vatandaş katıldı.

Bakan Soylu güçlükle konuştu
Törende konuşma yapan İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, zaman zaman duygulanarak zor anlar yaşadı. Gözyaşlarına da hakim olamayan Bakan Soylu, “Gözyaşlarımızın her biri dua niyetiyle. Büyükelçiler HDP’nin masasına oturduğunda eyvah dedik. Terör örgütüne can suyu veriyorlar. Bugün bu ülkeye ihanet ettikleri için bu ülkeye ihanet ettiler. Onlar bu toprakların çocukları değil. Hiç merak etmeyin, kaymakam bey şu anda hepimizle beraber. Dinimizin emri açıktır. Siz onları ölü sanırsınız ama onlar diridirler ve bizimle beraberdirler. O hep eşiyle, çocuğuyla, annesiyle, babasıyla ve bu milletle beraber olacak. Bu bayrak dalgalandığı sürece, onun üzerinde sevgili Muhammed Fatih’in, 15 Temmuz şehitlerinin, bu ülkenin varlığı, birliği, huzuru için kendi bedenini feda etmekten çekinmeyen şehitlerin her birinin ismi yazılı olacak. Biz sabırlı olacağız. Milletimizin, Sakarya’mızın, ülkemizin başı sağ olsun. Hiç endişe etmeyin. Bu terörü öyle bir bitireceğiz ki, Allah şahittir kimse bir daha ağzına PKK lafını alamayacak. Bu milletimize namus, şeref sözümüzdür. Kaymakam bey; görev tamamlanacaktır, rahat uyu” dedi.
Tekbirler eşliğinde konuşmasının tamamlayan Bakan Soylu’nun ardından şehit Kaymakam Safitürk ve tüm şehitler için dualar edildi./ MEDYADETAY