Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezinde (SGM) yeni dönem kayıtları devam ediyor. 13 branşta, 5 farklı atölyede 7 – 14 yaş aralığındaki öğrencilerin yer alacağı kurslara Sakaryalılar yoğun ilgi gösteriyor. 26 Eylül Pazartesi günü başlayan kayıtlara şuana kadar 3 bin öğrenci kayıt yaptırdı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, SGM’ye gösterilen teveccüh dolayısıyla Sakaryalılara teşekkür etti.
 
3 bin öğrenci kayıt yaptırdı
Yüce, “26 Eylül Pazartesi günü başlattığımız yeni dönem kayıtlarımızda hemşerilerimizin büyük bir ilgisiyle karşılaştık. Daha başvuruların ilk haftasında 3 bin öğrencimiz kurslarımıza kayıt yaptırdı. Bu çok büyük bir rakam. Ailelerimizin zihninde oluşturduğumuz olumlu düşünceler bugün böyle bir manzarayla karşılaşmamızı sağlıyor. Ailelerimize şükranlarımızı sunuyorum. Ayrıca kayıtlarımız devam etmektedir. Ailelerimiz Büyükşehir Belediyesi internet sayfası (www.sakarya.bel.tr) üzerinden yapılan ön kayıtların ardından istenilen belgelerle Sosyal Gelişim Merkezine gelerek kayıt işlemlerini tamamlayabilirler” ifadelerini kullandı.


 
Çeşitli branşlar bu kurslarda
Davut Yüce, “Sosyal Gelişim Merkezi Çocuk Kulüplerimiz bu dönemde geniş bir branş yelpazesine sahip. Akıl oyunları, satranç, değerler eğitimi, drama-diksiyon-ritim, tasarım, mutfak, İngilizce, Arapça, resim, gitar, ney, bağlama ve bilgisayar tasarım branşlarında eğitimlerimiz olacak. Ayrıca Tiyatro, Türk Müziği Çocuk Korosu, Maket Yapımı Atölyesi, Becerikli Eller Atölyesi ve Drama ve İlkyardım Atölyesi olmak üzere 5 atölyemizde çalışmalar eğtiim yılı süresince devam edecek. Çocuk Kulüpleri ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız 444 4 054 (dahili: 3787-3788) nolu telefonu arayabilirler” diye konuştu.