Pamukova ilçesi Yenice Mahallesi’nde tren istasyonu yakınında bulunan evlerinin önünde en son oyun oynarken görülen 4 yaşındaki Ecrin Acar sırra kadem bastı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ekiplerinin yaptığı çalışmalarda ise bir sonuç elde edilemedi. Aile, küçük Ecrin’in kaçırıldığı ihtimali üzerine yoğunlaşırken, bir taraftan da bir umut evin hemen yanından geçen sulama kanalında aralıklarla arama çalışması yapmayı sürdürüyor. Arama çalışmalarından sonuç alınamayınca acılı baba Ferdi Acar, telefonun başında polis ekiplerinden gelecek müjdeli haberi beklemeye başladı.

“En ufak bir ipucu yok”
İki gündür çevrede aramadıkları yer kalmadığını ifade eden baba Ferdi Acar, “Sulama kanalında aradık, köpeklerle etrafta aradık bulamadık. Arkadaşlarla her yeri arıyoruz bulamadık. Büyük bir ihtimalle çocuğumun kaçıldığını düşünüyoruz. Çocuğumdan en ufak bir ipucu yok. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Tüm duyarlı insanlardan yardım istiyorum. Çok kötü ve zor durumdayız, Allah kimsenin ocağına böyle bir şey vermesin” dedi.


Polis ekipleri araştırıyor
Polis ekipleriyle sürekli irtibatta olduklarından bahseden Acar, “Polis ekipleri şuanda çok ciddi bir şekilde araştırma yapıyorlar. Bundan yana hiçbir sıkıntımız yok. Her yerden yardım etmeye gelen insanlar oluyor. Polis ekipleri de hiç boş bırakmıyorlar. Her saat başı gelip bizimle konuşuyorlar. Ama çocuğumuz sırra kadem bastı” diye konuştu.

Anne psikolojik tedavi görüyor
Eşiyle 5 aydır ayrı olduklarını dile getiren Acar, “Kimseyle bir kavgam yok. Kimsenin benden çocuğumu alarak acı vermesi gibi bir durum da yok. Param yok zaten işçi bir insanım. Gelip benden fidye isteme gibi bir durum da yok. Annesiyle 5 aydan beri ayrıyız. Annesi psikolojik tedavi görüyor, ilaç kullanıyor. Annesinin çocuğunu görememe gibi bir sıkıntısı yok, istediği zaman gelip görüyor. Annesinin kaçırması gibi bir olay yok, şüphelendiğim de yok. O yüzden annesiyle hiçbir alakası yok bunun” şeklinde konuştu.


Çevrede olan 3 kamera da çalışmıyor
Pamukova tren istasyonuna ait 3 güvenlik kamerasının da çalışmadığını ifade eden Acar, “İstasyona ait kameralar çalışmış olsaydı kızımın nereye gittiğini, ne olduğunu görecektik. Buradan ilerde başka kamera yok, ne yaptı nereye gitti bilmiyoruz. Burada 10 çocuk her gün oyun oynuyor, benim çocuğum sırra kadem bastı. Bundan daha öncelerden kameranın kabloları kopukmuş, kameralar çalışıyor olsa çocuğumun nereye gittiğini öğrenmiş olacaktık” dedi.

Aile bir umut arıyor
Öte yandan Acar ailesi ve akrabaları kendi imkanlarıyla bir umut sulama kanalına girerek arama çalışması yapıyor. Pamukova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ilçede yaşayan vatandaşların cep telefonlarına mesaj olarak kayıp ilanı verdi./ İHA