Edinilen bilgiye göre, Sancaktepe'de dün öğle saatlerinden beri haber alınamayan ortaokul 8. sınıf öğrencisi S.Y., B.K., A.K., M.Ç., A.K. ve B.İ Y. isimli çocuklar için arama çalışmaları tüm hızıyla sürerken, çocukların Karasu sahilinde görüldüğü ihbarı üzerine polis ekipleri bölgeye gitti.
Çocukların İstanbul Sultanbeyli’den Sakarya’ya bilet almak istedikleri bilgisine ulaşan aile, yaptıkları araştırma sonucu çocukların Karasu ilçesinde olduğu bilgisine ulaştı. Durumun polis ekiplerine bildirilmesi üzerine geceyi sahilde cankurtaran kulelerine sığınarak geçiren çocuklar, polis ekiplerince Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi.
Emniyetteki işlemlerin ardından Karasu İlçe Devlet Hastanesinde sağlık kontrolüne çıkarılan çocukların yüzü gülerken, çocuklardan birinin hastane çıkışında neden kaçtınız sorusuna “Zorluk vardı kaçtık seni ilgilendirmez” diye cevap vermesi dikkat çekti. Çocuklar sağlık kontrolünün ardından Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilirken, yakınları da İstanbul’dan Karasu’ya geldi.
Kaybolan çocuklardan birinin yakını olan Hüseyin Örenci, “Emniyetten gelecek haber için mahallede beklemedeydik. Haberi alır almaz ailelerle buraya geldik. Çocuklar evden kaçmak için değil de arkadaşlarıyla tatil yapmak için gelmişler. Hepsinin telefonları kapalıydı” dedi./İHA