Olay, Hendek ilçesinde bir dinlenme tesisinde meydana geldi. Hamitli Mahallesinde bulunan dinlenme tesisinde mola veren E.K. ve E.T. isimli şahıslar, bir bankta oturarak bir süre dinlendi.

Daha sonra araçlarına binen iki arkadaş, Amasya’ya gitmek üzere yeniden yola çıktı. Yaklaşık 150 km sonra bir petrol istasyonuna giren şahıslardan E.K., cüzdanının olmadığını fark etti. Cüzdanını, mola verdikleri dinlenme tesisinde düşürmüş olabileceğini düşünen E.K tekrar tesise döndü. Ancak tüm aramalarına rağmen cüzdanını bulamadı. E.K, cüzdanının çalınmış olabileceğini düşünerek Hendek Jandarmasına ihbarda bulundu.

Hemen harekete geçen Jandarma Asayiş Timleri, olay yerinde incelemelerde bulunarak, güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Yapılan kamera görüntüsü incelemesi sonucu kimliği tespit edilemeyen bir şahsın cüzdanı alarak plakası tanımlanamayan bir tıra binerek dinlenme tesisinden ayrıldığı tespit edildi.

Jandarma, PTS incelemeler sonucunda aracın plakasına ulaşarak, Gürbulak sınır kapısına kadar yol güzergâhında ki tüm Jandarma birliklerini olaydan haberdar etti ve tırı takibe aldı.

Sürücülüğünü İran asıllı A.H.B. isimli şahsın yaptığı araç, Ağrı Doğubayazıt İlçesi Gürbulak Sınır kapısından çıkış yapacağı sırada Gürbulak Jandarma Karakolu Asayiş Timleri tarafından durdurularak sorgulandı. Şahıs, içinde 2 bin 115 Euro para olan cüzdanı aldığını itiraf ederek, yetkililere teslim etti.

İran asıllı A.H.B., sorgusunun ardından savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Kayıp cüzdan ise sahibine verilmek üzere savcılık tarafından emanete alındı.