AK Parti Taraklı İl Genel Meclisi Üyesi Kadir Sayın, Sakarya İl Özel İdaresi tarafından inşa edilen "Kayaboğazı Göleti" sulama şebekesinin 2014 yılında hizmete gireceğini söyledi.

Sakarya İli Taraklı İlçesine bağlı Duman-Çamtepe-Hacıaliler-Pirler-Akçapınar Köyü mevkiinde inşa edilen 1504 hektar tarım arazisinin sulanmasını sağlayacak "Kayaboğazı Göleti" 2014 yılında hizmete girecek.

Turizm ve Sulama amaçlı inşa edilen ve 9.850.000 hm3 depolama hacmi ve temelden yüksekliği 35 metre olacak, gölet tamamlandığında 1504 hektar tarım arazisi sulanabilir hale gelecek. Sakarya İl Özel İdaresi tarafından Marmara Bölgesinde en büyük gölet olarak inşa edilen projenin yöreye büyük bir fayda sağlayacağını ifade eden AK Parti Taraklı İl Genel Meclisi Üyesi Kadir Sayın "İl Özel İdaremiz tarafından inşa edilen Kayaboğazı Göledi diğer gölet projelerinden farklıdır. Marmara Bölgesinde yapılan en büyük gölettir. Sulama kanallarının yapılması ile 1504 hektar tarım arazisi sulanabilir hale gelecektir. İdare olarak biz gölet çevresinde 5 kilometre çevre yolu yaptık. Aktif hacmi 9.850.000 hm3 olan Kayaboğazı göleti sulama kanalları projesi çalışmaları devam ediyor.2013 yılı içerisinde ihalesini yapıp 2014 yılında su kanallarının tamamlamayı hedefliyoruz. Sulama kanallarının tamamlanmasıyla ilçe merkezi ve köylerimizin sulanabilir arazileri artacak. Buda üreticimize ve köylümüze daha iyi ekonomik kazançlar sağlayacak, ayıca tarihi evleri ile turizmde adından sıkça söz ettiren Taraklı Kayaboğazı göledi ile doğa severlerin ve piknikçilerin cazibe yeri olacaktır" dedi.