Adapazarı Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında da değerlendirilen, daha düzenli çarşı ve pazar uygulamaları istişarelerinin ardından Başkan Mutlu Işıksu, Başkan Yardımcısı Hilmi Kızılcık ile birlikte Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, Giyim Eşyası Satıcıları Odası Başkanı Yekta Tepe ve Katlı Pazar Yöneticileri Ömer Kaplan ve İsmail Hocalar’ı ziyaret etmiş, esnaflarla daha düzenli bir Katlı Pazar için istişare toplantısı gerçekleştirilmişti. 

Zabıta-Esnaf buluştu
İstişare toplantılarının ardından Adapazarı Belediyesi Zabıta Müdürü Ersin Kıroğlu, Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, Giyim Eşyası Satıcıları Odası Başkanı Yekta Tepe ve Katlı Pazar Yöneticileri, pazarda bulunan tezgâh sahiplerini ziyaret ederek hediyelerini verdi. Gerçekleştirilen görüşmelerde işgaller de konuşulurken, 1 Mart Pazar gününe kadar daha düzenli bir Pazar Yeri’nin oluşturulması için karar alındı. Böylece tezgâhlar kendi sınırlarına çekilecek ve ceza işlemlerinin uygulanmasının da önüne geçilecek.

Ziyaretler her gün yapılacak
Katlı Pazar ziyaretlerinin her gün düzenli olarak yapılacağını kaydeden Adapazarı Belediyesi Zabıta Müdürü Ersin Kıroğlu, “Başkanımız Sn. Mutlu Işıksu’nun talimatları doğrultusunda Zabıta uygulamalarımızın kapsamını daha da genişlettik. Katlı Pazar bizim en önemli ticari alanlarımızdan. Başkanımızın esnafımızla bir araya gelmesinin ardından bizler de hem esnafımızı ziyaret edip hediyeleşelim, hem de olması gereken çalışmaların aşamalarını paylaşalım istedik. Katlı Pazar esnafımızla ekiplerimiz her gün bir arada olacak. Daha düzenli ticari yaşam için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

Esnaftan destek var
Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, Giyim Eşyası Satıcıları Odası Başkanı Yekta Tepe ve Katlı Pazar Yöneticileri, gerçekleşen ziyaretle ilgili; “Daha düzenli Pazar Yeri, esnafımızın da hemşehrilerimizin de hayat standartlarını daha da yükseltir. Uygulamaların yapılmasının kesinlikle esnafımıza faydalı olacağını düşünüyoruz. Herkes kendi alanlarında daha sağlıklı ticari faaliyetlerini yürütecektir. Pazarımız daha rahat olursa vatandaşlarımız daha çok ilgi duyar. Biz Zabıta uygulamalarını destekliyoruz. Bizlerle her zaman birlikte olan, Adapazarı’mız için çalışan Belediye Başkanımız Sn. Mutlu Işıksu’ya ve ekibine de çok teşekkür ediyoruz” değerlendirmesinde bulundular.