Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü 4’ncü sınıf öğrencisi Umida Nishanova, Tasarım dersi ve bitirme tezi için, Kredi Yurtlar Kurumu ’Sakarya Atatürk Kız Öğrenci Yurdu’nda ‘Katı Atık Yönetimi’ konusunda bir proje başlattı.

Projesi için Serdivan Belediyesi ve Çayırova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile sürekli irtibat halinde olan Umida Nishanova, atık piller, bitkisel atık yağlar, ambalaj atıkları ve elektronik atıklar için çeşitli firmalar ile işbirliği sağlayarak geri dönüşüme katkıda bulunacak.

Toplam 5 katlı ve 240 öğrenci kapasitesi bulunan yurtta, ambalaj atıkları her kata ikişer tane olmak üzere toplamda 10 adet, elektronik atıklar için her kata birer tane olmak üzere toplamda 5 adet ve atık pilleri için her kata birer tane olmak üzere toplamda 5 adet kutu yerleştirilecek. Atık yağlar ve atık kutuları, firma yetkilileri tarafından belirli günlerde toplanarak, toplanan atık miktarı aylık olarak rapor edilecek.

Yaklaşık 6 ay boyunca sürecek çalışmanın sonunda geri dönüşümü sağlanan atıklardan elde edilen gelirler, engelli vatandaşların ihtiyaçları için harcanacak.