Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi konferans salonunda yapılan geceye; Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Kars Kafilesi Başkanı Ahmet Yılmaz, milli eğitim yöneticileri ile Kars’tan gelen öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde, İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda devam eden ‘Biz Anadolu’yuz’ projesi kapsamında Kars’tan gelen öğrencilere yönelik gece düzenlendi. Gecede bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, milli ve manevi değerlere sahip çıkılması konusunda gençlere çok önemli görevler düştüğünü belirtti. Dınkırcı, kardeşlik duygularının ülke coğrafyası içinde güçlendirilmesinin amaçlandığı bu projeyle, doğusundan batısına kuzeyinden güneyine ülkemizin her köşesinde yaşayan geleceğin teminatı çocukların farklı kültürleri görme fırsatı bulduklarını ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş da; “İtimadın abideleştiği Sakarya’ya hoş geldiniz” diyerek başladığı konuşmasında, “Sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sakarya’nın her toprağında gezerken, itimadın ne kadar önemli olduğunu idrak etmenizi istiyoruz. Kardeşlik coğrafyamızda her birlikte yaşıyoruz. İnanıyoruz ki siz gençler ülkemizi aldığınız yerden çok daha iyi noktalara taşıyacaksınız. Ülke için çalışırken, fedakarlık gösterirken, şunu asla unutmayın. Peyami Safa’nın dediği gibi nokta kadar menfaat için virgül kadar eğilmeyeceksiniz. Birbirinize kardeşçe tutunacaksınız. Ülkenizin ismini tüm dünyada onurla ve gururla yüceltmeye devam edeceksiniz. Sizi ilimizde ağırlamaktan büyük bir keyif ve mutluluk duyuyoruz. Projede emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

   

Programda misafir öğrenciler adına Kardelen Koçyiğit, öğretmenler adına Abdülmecit Taş birer konuşma yaparak, Sakarya’da bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirtirken, Kars kafilesine koordinatörlük yapan Kars Valiliği yetkilisi Ahmet Yılmaz da güzel ev sahipliğinden dolayı Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu başta olmak üzere projeye katkı veren herkese teşekkür etti.

“Biz Anadolu’yuz” projesinin öneminin vurgulandığı gecede, Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı ve İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Kars’tan gelen misafir öğrencilere ve öğretmenlere çeşitli hediyeler verdiler.

Kardeş öğrenciler onuruna düzenlenen Sakarya Gecesi’nin son bölümünde Sunay Oğuzhan ve Osman Kabataş’ın eğitmenliğini üstlendiği Serdivan Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekipleri Sakarya ve Bilecek Yöresi oyunlarını, Eğitmenliğini Esin Demir’in yaptığı Adapazarı Halk Eğitim Merkezi İsmet İnönü İlkokulu ekibi Kütahya Yöresi oyunlarını sergilediler.

Kardeşlik havasında geçen Sakarya Gecesi programı toplu fotoğraf çekimleriyle sona erdi.