Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in öğrencilerin karne heyecanına ortak olduğu törene; Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gülaç da katıldı.

2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılının birinci dönemini Sakarya'da huzurlu bir şekilde tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş, eğitimlerle ve projelerle yoğun geçen bir ders döneminin başarıyla tamamlanmasında kendilerine her zaman büyük katkı sağlayan başta Sakarya Valimiz olmak üzere tüm yerel yöneticilere, kurum ve kuruluşlara, basın mensuplarına, eğitime gönül vermiş hayırseverlere şükranlarını sunduğunu belirterek, öğrencilerin tatilde iyi dinlenmelerini istedi.

Öğrencilerin karne heyecanını paylaştığını ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir; "Ülke genelinde aşağı-yukarı 18 milyon çocuğumuz ile birlikte Sakarya'da da bugün 186 bin öğrencimiz, 1. Kanaat dönemini tamamlayıp karne heyecanı yaşıyorlar. Bir ara tatili verip dinlendikten sonra tekrar yeni bir heyecanla buraya gelecekler. Çocuklarımızın karneleri ne olursa olsun, onlar bizlerin gözünde kıymetli, ailelerinin gözünde kıymetli, onlar ailelerin göz aydınlıkları, ailelerin kabul olmuş dualarıdır. Dolayısıyla çocuklarımızın karnelerindeki notlarla onların kıymetini ölçemeyiz. Hiçbir zaman velilerin de karneye bakıp kıyaslama yaprak çocukları hakkında bir fikir beyan etmesini istemiyoruz. Eğer karnede kırık bir not var ise, önümüzdeki dönem çocuklarıyla birlikte ailenin de gayret gösterip, bu durumu düzeltme şansları var. Bu karneler yalnızca öğrencilerimizin karneleri değil, aynı zamanda velilerimizin ve emek veren öğretmenlerimizin de karneleridir. Bizler bu karne döneminin dargınlıkla, kırgınlıkla ve en önemlisi herhangi bir öğrencimize sıkıntı oluşturacak şekilde tamamlanmasını istemiyoruz. Çocuklarımızın tatillerini mutlu, rahat ve huzurlu bir şekilde geçirmelerini istiyoruz. Öğrencilerimize de, bilgisayar bağımlılığını bir kenara bırakıp ekran çocuğu olmadan, evin çevresinde biraz dışarı havası alarak oynamalarını ve dinlenmelerini tavsiye ediyorum. Böylece yeni döneme çok güzel hazırlanabileceklerdir. Bir eğitim ve öğretim döneminin daha, her konuda büyük emekleri olan öğretmenlerimize, çocuklarımıza yön veren velilerimize ve öğrencilerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyoruz. İnşallah çocuklarımızın yeni dönemde de aynı şevk ve aynı heyecanla bu sınıflarda tekrar buluşmasını diliyoruz” dedi.

Sınıfları gezerek çocuklarla bir süre sohbet eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, karne ve karne hediyelerini dağıttıktan sonra onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya gelen Vali Ahmet Hamdi Nayir, öğretmenlerin yoğun bir dönem geçirdiklerini belirterek, bu aranın onlar için de çok yararlı olduğunu ifade etti.

Sakarya'da karne dağıtım törenlerinin ardından yarıyıl tatiline çıkan 186 bin öğrenci, yaklaşık iki haftalık aranın ardından 4 Şubat Pazartesi günü ders başı yapacak.