Gerçekleştirilen programda Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, AK Parti Sakarya Milletvekilleri ve 26. Dönem Milletvekili Adayları Prof. Dr. Mustafa İsen ve Recep Uncuoğlu, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, yerel kültür dernekleri başkan ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş yer aldı.

“Milletimiz istikrardan yana”

Balkan göçmenleri adına söz alan Yusuf Mahmutoğlu, “Tüm Rumeli ve Balkan göçmenlerini bir araya getiren Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Rumeli, Sakarya’nın ve Türkiye’nin çimentosudur. Dünya’nın neresinde kardeşlik, barış ve huzur varsa Rumeli göçmenleri de oradadır. Biz din, ırk ve dil ayrımı yapmayız. Biz bir bütünüz. 1 Kasım seçimlerinde milletimiz istikrara oy verecektir. Türkiye yakaladığı istikrarla kalkınmaya başladığı zaman dış güçler Türkiye’nin büyümesini istememişlerdir. Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemiz, şehrimiz ve birbirimize sahip çıkalım” diye konuştu.

“Gece gündüz çalışıyoruz”

Programın devamında söz alan Başkan Toçoğlu, “Allah’a hamdolsun hemşerilerimizin güvenini boşa çıkaracak hiçbir işimiz olmadı. Sakarya’ya dünyanın dört bir yanından gelen kardeşlerimizin güvenine layık olmak için Büyükşehir Belediyesi olarak gece gündüz çalışıyoruz. 13 yılda ülkemizde yakalanan istikrar ve güven ortamının devamlılığı için büyük fedakarlıklar ortaya koyduk. Gece gündüz çalıştık. Artık 1 Kasım’a sayılı günler kaldı. Şu kesin ki; 1 Kasım’da Türkiye’nin geleceği için sandığa gideceğiz. Rumeli ve Balkan göçmeni kardeşlerimizin desteğini istiyoruz” dedi.

“Kardeşlik coğrafyası”

Toçoğlu, “Sakarya tam bir kardeşlik coğrafyasıdır. Sakarya’da her etnik kökenden vatandaşımız ile dünyaya örnek olacak bir kardeşlik içerisinde yaşıyoruz. Birbirimizi seviyoruz ve birbirimizi destekliyoruz. Tek ortak paydamız ülkemizin geleceğidir. Kardeşlik ve barış içerisinde yaşadıkça Sakarya, Türkiye’ye ve Dünya’ya örnek olmaya devam edecektir. Büyükşehir Belediyesi olarak derneklerimize yönelik desteklemelerimiz devam edecek. Geçmişini unutanların geleceğini kuramayacaklarını çok iyi biliyoruz. Örf ve adetlerimizden kopmadan gençlerimizi geleceğe hazırlamak, yerel kültür derneklerimizin katkılarıyla mümkün olabilir. Biz tüm kültürlerin yaşaması ve geleceğe aktarılması için azami bir çaba ortaya koyuyoruz. Bu konuda samimiyiz” şeklinde konuştu.

“Birlik ve beraberlik”

Milletvekili Adayı Mustafa İsen, “Balkanlardan ve Rumeli’den göç eden hemşerilerimiz Sakarya’yı yeniden inşa etmişlerdir. Sakarya’yı Türkiye’nin göz bebeği haline getirdik. Vatan kaybetmenin ve vatandan ayrılmanın ne demek olduğunu göçmenlerimiz çok iyi bilir. Ortadoğu’da yaşananları bir Suriye ve Irak sorunu olarak görmemek lazım. Ortadoğu’nun yeniden sınırları çiziliyor. Ortadoğu’da bir yangın var. Bu yangının Türkiye’yi etkilememesi için bir tek şansımız var. Hedefimiz bir olmak, diri olmak ve güçlü bir iktidarla yolumuza devam etmektir. Birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. 1 Kasım’da ülkemizin istikrarı için desteklerinizi bekliyoruz” ifadeleri kullandı.

“Asıl zenginliğimizi keşfettik”

Milletvekili Adayı Recep Uncuoğlu, “Sakarya Osmanlı’nın mozaiğidir. Kardeşlik coğrafyası Sakarya’da huzur, kardeşlik ve birlikte yaşama kültürünü Dünya’ya gösterdik. Asıl zenginliğimizi keşfettik. Tüm Sakaryalı kardeşlerimiz eğitimde, sanatta, siyasette, sporda ve Türkiye’nin birçok alanında farkını ortaya koydu. Sakaryalı hemşerilerimiz kültürel zenginlikleri ile Türkiye’ye büyük katkılar sağladı. İnşallah önümüzdeki dönemde bugüne kadar ortaya konmuş emeklerin devamlılığı olacaktır. Biz birlikte Türkiye’yiz. Birlikte güçlüyüz” diye konuştu.