"Özgürlük Türklerin ruhunda var"

Kazakistan’ın bağımsızlığını ilan ettiği gün yarım saat gibi kısa bir sürede bağımsızlığını tanıyan ilk ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çeken Başkan Alemdar, “Dost ve kardeş ülke Kazakistan’ın uzun yıllar mücadele vererek kazanmış oldukları bağımsızlıklarının 26. yıldönümünde sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Zaferler ne yazık ki kolay elde edilmiyor; çocuk, kadın, genç, yaşlı nice kayıplar veriliyor. Benzer mücadeleleri defalarca verdik. Bugün dahi bağımsızlık mücadelesi vermeye devam ediyoruz. Özgürlük Türklerin ruhunda var” diye konuştu.

"Kazakistan varlığını devam ettirecektir"

Türklerin tarih boyunca asla boyunduruk altına girmediğini belirten Alemdar, “Kader birliği yapmış olduğumuz Kazakistanlı dostlarımızı belediyemizde ağırlamak bizim için mutluluk vericidir. Dünya döndükçe varlığını devam ettirecek olan Kazakistan Cumhuriyeti’nin 26. bağımsızlık yılını kutlarken, tüm Türk dünyasını sevgi ve saygı ile selamlıyorum” dedi.

"Ahmet Yesevi’nin coğrafyası"

Türk Dünyası’nın manevi hayatını olumlu yönde etkilemiş Ahmet Yesevi’nin de Kazakistan’da doğup, büyüdüğünü ve ondan kalan aziz hatıraları yaşatma gayretinde olduklarını belirten TÜRKSOY Başkan Vekili Askar Turganbayev, ev sahipliği için Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a teşekkür ederek ikili ilişkilerin aynı samimiyette sürdürülmesi için ortak girişimlerde bir araya gelmeye devam edeceklerini ifade etti.

Görüşme sonrası, Kültür ve Kongre Merkezi’nde iki ülkenin marşlarının okunmasıyla başlayan programda; Kazakistan’dan gelen Sarıtaukum Folklor ve Etgnografya Topluluğu Kazak ve Türk Halk Müzikleri’nden oluşan bir konser verdi.

Program sonunda Türkiye ve Kazakistan bayraklarını açan gösteri ekibi, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin bir kez daha altını çizdi.