Balıkçıların kış aylarında Sakarya Nehrini liman olarak kullanabilmeleri için balıkçı barınağı ve mendirek projesi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nden Şube müdürü Mehmet Sağ, DLH Bolu Bölge Müdürlüğü ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Gençbay ve Hilmi Ertaban, Karasu Belediyesi Meclis salonunda proje ile ilgili toplantı yapıldı.

karasu_dalga_kiran1.jpg

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nden Şube Müdürü Mehmet Sağ, "Söz konusu proje ile Karasu'da Balıkçı Barınağı'nın bölgenin balıkçılık üretim miktarını ve kalitesini artıran bir yapıya dönüştürülmesi planlanmaktadır. Bakanlığın hazırlamış olduğu, tahmini uzunluğu toplam 800 metre (kuzey yönü 350 metre, doğu yönü 450 metre) olan balıkçı barınağı 200 adet balıkçı teknesine hizmet vermesi düşünülmektedir. Ayrıca bölgeyi yoğun dalga ve afet durumundan korumak için Sakarya Nehrinin yatağına 2 adet mendirek yapımı da amaçlanmaktadır.’’ dedi.

karasu_dalga_kiran3.jpg

Konuyla ilgili bilgi veren, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, "Karasu Balıkçı Barınağı mendirek ve dalga kıran projesinin hayata geçirilmesi ile birlikte Karasu ilçesinde ki turizm kapasitesi ve balıkçı barınağının kapasitesinin artması hedefleniyor. Yapılacak olan mendireklerinde Sakarya Nehrindeki akış hızını arttırarak nehrin taşması da önlenecektir’’ dedi.

karasu_dalga_kiran2.jpg

Deniz içerisine yapılacak olan dalgakıranada değinen Başkan İspiroğlu, "Toplamda 18 adet dalga kıran ile projemiz tamamlanacaktır. Bunlardan 12 tanesi bitmiş durumda. Son 6 tanesininde önümüzdeki günlerde bitirilmesi planlanmaktadır. Dalgakıranlar takribi 105 metre uzunluğunda 14 metre genişliğinde. İki dalgakıran arası 70 metre mesafe ayrılarak uygulama yapılacaktır" dedi. /Mehmet KARAKAŞ