Programa Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan ve Zafer Poyraz, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti Milletvekilli Adayı Recep Hacıeyüpoğlu, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, İlçe Başkanı İshak Sarı, büyükşehir bürokratları ve muhtarlar katıldı. Başkan Toçoğlu ilçede devam eden ve planlanan yatırımlarımızın toplam maliyetinin 110 milyon TL olduğunu açıkladı.

“16 mahalleye temiz içme suyu”

Toçoğlu programda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Altyapı ve içmesuyu projelerimiz şehrimizin tamamında devam ediyor. Karasu’ya bağlı Resuller, Kancalar, Konacık, Akkum, Kuyumculu, Adatepe, Manavpınarı, İhsaniye, Tuzla, Hürriyet, Gölköprü, Denizköy, Camitepe, Karamüezzinler, Üçoluk ve Taşlıgeçit mahallemize temiz ve sağlıklı içmesuyu ulaştırma hedefiyle yeni bir hat oluşturuyoruz. Projemizde çalışmalarımızı kısa süre içerisinde tamamlayacak ve içmesuyu hattını devreye alacağız. Bu çerçevede Karasu’ya bağlı 16 mahallemizde zaman zaman yaşanan yetersizlik ve bulanıklık sorunu da tarihe karışacak.”

“Karadeniz’e atıksu karışmayacak”

“Karasu’da içmesuyu çalışmalarımızın yanı sıra 32 bin metrekare alan üzerinde son derece modern ve en ileri teknolojiye sahip Atıksu Arıtma Tesisi inşa ediyoruz. Yaklaşık 16 milyonluk proje sayesinde Karasu’dan Karadeniz’e atık su karışmayacak. Tesiste çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah kısa süre içerisinde çalışmalarımızı tamamlayacağız. Karasu ve Kocaali’ye hizmet verecek Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi’ni de bölgemize kazandıracağız.”

“Tüm ilçelere sağlam altyapı”

“Çamdağı, Kurudere, Yuvalıdere, Limandere ve Darıçayırı için yaklaşık 30 milyonluk içmesuyu inşaatı planlıyoruz. Ayrıca Kurudere, Yuvalıdere, Limandere ve Darıçayırı mahallelerimiz için yaklaşık 10 milyonluk kanalizasyon yatırımı hedeflemekteyiz. Ekiplerimiz projeler üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Hedefimizi tüm mahallerimizi sağlam altyapı ile buluşturmak. Her zaman ifade ediyoruz; altyapıda sağlam, içmesuyunda sorunsuz bir Sakarya için çalışıyoruz.”

“Hedef mavi bayrak”

“Altyapı ve içmesuyu yatırımlarımızın yanı sıra bölgeye yeni bir bulvar kazandırdık. Plaj Caddesi’ni modern bir görünüme kavuşturduk. Kuzey Sahillerinde dönüşüm hedefimiz kapsamında Karasu Sahil Parkı ve Rekreasyon projemizi de hayata geçirdik. İnşallah sahillerimizi mavi bayrakla buluşturacağız.”

“Kültürel alana katkı”

“İlçemize kültürel ve sosyal alanda da yeni yatırımlar kazandırdık. Hanım kardeşlerimizin nitelikli vakit geçirebileceği Karasu SAMEK Kurs Merkezimizi hizmete sunduk. Daha önce de kurs merkezlerinin sayısının arttırılacağının sözünü vermiştik. Böylesi bir merkez Karasu için de önemli bir ihtiyaçtı. İlçemize vermiş olduğumuz bir sözü daha yerine getirdik. Hayırlı olsun.”

“35 bin ton asfalt”

“7 Haziran seçimleri öncesinde de Karasu’da görev yapan muhtarlarımızla bir araya gelmiştik. Muhtarlarımız taleplerini dinlemiş ve talepleri doğrultusunda çalışmalarımızı başlatmıştık. Bölgedeki asfalt çalışmaları kapsamında 35 bin ton asfalt kullandık; cadde ve arterlerimizi yeni yüzlerine kavuşturduk. Sakarya’yı birlikte geleceğe hazırlama konusunda şehrimizin tamamında, birçok başlıkta hizmet üretiyoruz. Şehrimizin yeniden imarı için durmuyor, yeni yatırımlar da geliştiriyoruz. İnşallah aynı azim ve kararlılıkla yola devam edeceğiz.”

“İstikrar için”

İl Başkanı Fevzi Kılıç ise, “Büyükşehir Belediyemiz tüm ilçelerimizde yatırımlarını adaletli bir şekilde gerçekleştiriyor. Hamdolsun şehrin tamamında yerinde çalışmalar hayata geçirildi ve yeni yatırımların da sözü veriliyor. Bildiğiniz gibi 7 Haziran’da bir seçim geçirdik. Seçmenimizin verdiği mesajı çok iyi anladık ve derhal çalışmalarımıza başladık. İnşallah 1 Kasım’da partimizi tek başına iktidara taşıyacak bir oy oranı elde edeceğiz. Ülkemizin güçlü bir AK Parti iktidarına ihtiyacı olduğu muhakkaktır” diye konuştu.