Karasu Belediyesi, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla, İlçedeki Kamu Kurum ve Kuruluşlarıyla, genciyle, yaşlısıyla, 7’den 70’e her kesimiyle 10 Aralık Cumartesi günü İstanbul’un Beşiktaş semtinde Çevik Kuvvet Mensuplarına yönelik saldırıyı kınama adına İlçe meydanında bir araya gelerek teröre tepki yürüyüşü gerçekleştirdi.

“Halk kenetlendi”
Yaklaşık 3 binden fazla kişi, Karasu Belediyesinin dağıttığı Türk Bayrakları ve Ay Yıldızlı bereler ile “Bayrağa uzanan eller kırılsın”, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” ve ‘Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir’ sloganları atarak Atatürk bulvarındaki Atatürk heykelinin bulunduğu alana kadar yürüdüler. Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşı ile başlayan program Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’nun konuşmalarıyla devam etti. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmanın ardından Karasu Müftüsü Mustafa Aydın Şehitlerimizin ruhlarına için yaptığı duanın ardından toplanan grup İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ettiler.  



Ülkemizde son zamanlarda yaşanan terör olayları milletimizi üzüntüye boğmuştur diyen Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “Böyle haince saldırılardan medet bekleyenler bilmelidirler ki; Milletimizi birliğinden, bütünlüğünden ve beraber yaşama kararlılığından asla vaz geçiremeyeceklerdir. Büyük Türk Milleti, Puslu hava özlemiyle yanıp tutuşan bu hainlerin heveslerini kursaklarında bırakacaktır” dedi.

Terörle yapılan mücadeleye değinen Başkan İspiroğlu, “Hükümetimiz, terörle mücadele konusunda son 10 yılda çok büyük mesafeler kat etti. Ancak ülkemizdeki barış ve huzur ortamından rahatsız olan güçler yine haince planlar kurarak birçok güvenlik güçlerimizin ve vatandaşımızın hayatını kaybetmesine sebep oldu. Bu konularla ilgili olarak Halkımızdan tek isteğimiz, yaşanan olaylar karşısında metanetini korumalı ve sağduyulu olmalıdır” dedi.



“Tek bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millet”
Açıklamalarına devam eden İspiroğlu, “Bu vatanın kazanılması için Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da binlerce şehit verdik. Her bir karışı şüheda kanıyla sulanmış bu aziz vatanı bin kez daha kazanmamız gerekse yine varız, biriz, birlikte yaşamaya and içmişiz. Karanlık odaların kirli yüzleri, menfaat çetesinin uşağı soysuzlar, size inat, daha çok kenetleneceğiz. Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet çatısı altında Tek Millet olarak yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu.