Batı Karadeniz’in incisi olan Karasu’da yaz sezonu hazırlıkları tamamlandı. Yaz aylarına yaklaşılması ve okulların kapanmasına sayılı günler kalması nedeniyle Sakarya’nın turizm mekânı Karasu İlçesinde hummalı bir çalışma başlatıldı. İşletmeler yaz hazırlıklarını sürdürürken Karasu Belediyesi de ilçede temizlik çalışmalarını başlattı.

Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, “İlçemizde yaz hazırlıklarına başladık. Karasu’da bildiğiniz gibi okulların kapanması ile birlikte nüfusumuz oldukça artıyor. Bununla birlikte de ilçemize verdiğimiz hizmetler de çoğalıyor. Bunun en başında temizlik geliyor. Biz de şimdiden hazırlıklarımızı başlattık ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Öncelikle park ve bahçelerin temizliğini yaptık” dedi.

 

Sahilde de temizlik çalışması yapıldığını kaydeden İspiroğlu, vatandaşların rahat edebilmesi için sahildeki kumların temizlendiğini belirtti. İspiroğlu, “İlçede halkın yoğun olarak kullandığı tüm mahallelerdeki ana caddelere sırasıyla kilitli parke taşı döşendi. Belediye olarak vatandaşların kaliteli bir ilçede yaşaması için elimizden gelen bütün imkânları seferber ediyoruz. Sakarya’nın ve Batı Karadeniz’in incisi olan Karasu İlçemizi Karadeniz’in Bodrum’u yapacağız. Sahilimizde bulunan kum dünyada eşine ender rastlanan kumlardandır. Bu kum birçok hastalığı da iyi gelmektedir” diye konuştu./ Mehmet KARAKAŞ