Türk Polis Teşkilatı’nın 173. kuruluş yıldönümü nedeniyle Karasu Hükümet Konağında tören düzenlendi. Törene Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Karasu Cumhuriyet Başsavcısı Emin Yıldırım, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, İlçe Emniyet Müdür V. Uğur Duman, Sivil Toplum Kuruluşları, Daire Amirleri, Polis ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk koyan İlçe Emniyet Müdür V. Uğur Duman günün anlamına ilişkin konuşma yaptı. Duman; “Bugün Türk halkının sevgi ve güvenini sağlamış, demokratik hukuk devletinin, Atatürk İlke ve İnkılaplarının ve laik Cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis Teşkilatının 173. Kuruluş yıldönümünü sizlerle kutlamaktan büyük gurur ve onur duymaktayım. Şan ve şerefle yazdığı 173 yıllık bir maziyi geride bırakmış olan teşkilatımız 173. Kuruluş yılına girerken, sadece Türkiye sınırları içerisinde değil dünyadaki sayılı yerini almanın haklı gururunu yaşamaktadır. Kuruluşumuzun yıldönümünü tüm ülkede olduğu gibi İlçemiz Karasu’da da gururla kutlamanın mutluluğunu tadarak  bu vesile ile devletimizin ve milletimizin selameti uğruna hayatını feda eden Şehit arkadaşlarımızın aziz hatıralarını rahmetle anıyor, emekli ve gazilerimiz ile halen görevleri başında olan meslektaşlarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor, sizlere tekrardan Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü Personeli adına en derin saygılarımı arz ediyorum” dedi.   

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Polis teşkilatının, Türkiye'nin köklü kurumlarından biri olduğunu belirterek vatandaşların huzur ve güveni için ülke çapında gösterilen gayretlerin takdire şayan olduğunu dile getirdi. İspiroğlu yapmış olduğu açıklamada; “Ülkemizin huzur ve asayişinin sağlanması kadar mili birlik ve beraberliğimizin devamı içinde vazgeçilmez bir unsur olan Polis Teşkilatımız köklü kurumlarımızın başında gelmektedir. Evrensel hukuk ve insan hakları ilkeleri çerçevesinde fedakârca görev yapan polisimiz, milletimizin gurur abidesi olma özelliğini sonsuza kadar sürdürecektir.

İnsan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletimizin önemli bir kurumu olmanın bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan tüm emniyet camiasının 10 Nisan Polis Haftasını kutluyorum” ifadelerine yer verdi.