Geçtiğimiz gün Karasu’da yağan şiddetli sağanak yağış sonrası olumsuz herhangi bir olayın yaşanmadığını belirten Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “Geçtiğimiz yıllarda gerçekleşen yağmur taşkınlarının bu sene gerçekleşmediğini görüyoruz. Kasım ayı içerisinde yaşadığımız yoğun yağmur yağışı, ocak ayının ilk haftalarında yağan karın erimesi ve son olarak geçtiğimiz gün m2’ye 108.4 kg gibi şiddetli bir yağışın yaşanması ilçemizde olumsuzluklara sebebiyet vermediğini görmek güzel. Bu sonuçta gösteriyor ki hayata geçirdiğimiz altyapı çalışmalarımız yavaş yavaş meyvelerini vermeye başladı” dedi.

“Önlemler alındı”

Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tüm önlemlerin alındığını sözlerine ekleyen Başkan İspiroğlu; “Bölgemiz ve Sakarya’nın Kuzeyi için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından verilen “Çok Kuvvetli Yağış” uyarısı gereğince; Karasu Belediye Başkanlığı olarak oluşabilecek olumsuzluklarda koordineli bir şekilde hizmet edebilmek için Fen İşleri Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde Kriz Masası sabah saatlerinde oluşturulmuştur. Beklenilen sonuç olarak, öğle saatleri itibari ile Kuvvetli Yağış İlçemizi etkisi altına aldı. Ani bastıran ve aralıklarla şiddetini beklemediğimiz ölçüde artıran yağış sonrasında bazı sokaklarımızda su baskınları yaşadık. Fakat yağmurun dindiği andan itibaren, hizmete geçirdiğimiz altyapı kanalları sayesinde kısa bir sürede su baskınlarını ortadan kaldırmış olduk” ifadelerine yer verdi.

İspiroğlu; “Marmara’nın doğusu veya Sakarya’nın kuzey kesimlerinde sağanak yağış uyarısı durumunda hemen tedbirlerimizi alıyoruz. Çünkü İlçemiz, yağışlardan en çok etkilenen ilçelerin başında geliyor. Bu olumsuzlukları yaşamamak için geçtiğimiz yıl İlçemiz merkezinde altyapı çalışmalarımıza ağırlık verdik ve bir an önce tamamladık. Yağmur suyu tahliye çalışmalarımızın İlçede büyük bir rahatlama getireceğini daha önceden de belirtmiştik. Hayata geçirdiğimiz projemizin genel uzunluğu yaklaşık 17 km civarında, son olarak yağmur suyu mazgal ve menfezleri ile kot farkından sebep yağmur suyu birikintilerinin ana hatlara deşarj edilebilmesi için ara bağlantı hatlarının yapımını tamamladık. Devasa kutu menfez yapımının yanı sıra çeşitli ebatlarda beton künk boruların kullanıldığı altyapı Projemiz ile güzergâh boyunca sorunu çözebilecek uzunlukta olan yağmursuyu drenaj hattı çalışmalarımızın da sürekli takibini yapıyoruz” dedi.

“24 saat mesai”

Açıklamalarına devam eden Başkan İspiroğlu; “Geçtiğimiz gün m2’ye 108.4 kg yağışın düşmesinin ardından bazı mahallelerimizde tıkanan mazgallar yağmur sularını iletmekte zorluk çektiği için suyun deşarj süresi beklediğimizden fazla olduğunu gördük ve bu durum sonucunda bazı mahallelerimizde birkaç vatandaşımız olumsuz yönde etkilendi. Fakat tüm Fen İşleri Müdürlüğü personellerimiz ve bu Müdürlüğümüze yakın olan birimlerimiz oluşturduğumuz kriz masasında alınan kararları harfiyen yerine getirerek bu alanlarımızdaki çalışmalarını titizlikle sürdürdüler” dedi.

“Geleceğe büyük yatırım”

Yağmur suyu çalışmalarının, her geçen gün büyüyen Karasu için uzun vadeli bir çözüm sağlayacağını ifade eden İspiroğlu; “Projelerimize sabır ve destekleriyle yardımcı olan Karasu halkı sadece kendileri için değil, çocukları ve torunları için de hayatı kolaylaştıracak önemli yatırımlara şahit oluyor. Yağmursuyu çalışmaları da bunun bir parçası. Aziziye Mahallemiz ve Kabakoz Mahallemizden ilçe merkezimizdeki kanala doğru devam eden bu hat sayesinde hayatı olumsuz etkileyen, verimliliği düşüren birikme ve taşkın sorunları ortadan kalkmış olacak” dedi.