Tarım ve Turizmi ile adı ön planda olan Karasu, son yıllarda adını sanayileşmede de duyurmaya başladı. Bu yapılaşmalarla birlikte Karasu’da yaşayanları birinci derecede etkileyen çevresel faktörlerin olumsuz etkilerini de düşünmek gerektiğini vurgulayan Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Belediye hizmet çatısı altında kurduğu ve acil olarak faaliyete geçirdiği Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesine atık yağ toplama çalışmalarının başlatıldığını bildirdi.  

Atık yağların doğada oluşturacağı tahribatlara vurgu yapan Başkan İspiroğlu; “Atık yağlar alıcı ortamı kirleterek, ortamda yaşayan canlıların yaşama alanlarını yok ederek tahribata yol açar. Kullanılmış bitkisel atık yağlar atık su kirliliğinin %25’ini oluşturmaktadır. Yapılan araştırmalara göre 1 litre atık yağın lavabolardan dökülmesi, 1 milyon Litre içme suyunu kullanılamaz hale getirmekte ve yüzey sularında yaşayan canlı hayatını tehlikeye sokmaktadır. Bu tehlikeyi düşünerek Belediyemiz bünyesinde yeni bir çalışmayı hayata geçirip Atık yağ toplama merkezlerimizi kuruyoruz” dedi.



Atık yağ toplama merkezleri ile ilgili açıklamalarına devam eden İspiroğlu; “İlçemiz sınırları dâhilinde 10 atık yağ toplama noktası oluşturduk. İlçemiz genelinde bunu yaklaşık olarak 200 noktaya çıkartılması için gerekli çalışmaları da ayrıca başlatmış bulunuyoruz. Vatandaşlarımızdan gerekli öneri ve talepleri değerlendirilerek atık yağ toplama noktaları arttırılacaktır. Vatandaşlarımızın biriktirmiş oldukları bitkisel atık yağlarını toplama noktalarına getirerek çevremizin korunmasına destek sağlamalarını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.