Fen İşleri Müdürlüğü Park ve Bahçeler ekiplerinden gelen bilgiye göre; ağaç budama çalışmalarına ilçenin Samanyolu caddesinden başlayıp, tüm cadde, sokak ve parklarda titizlik ve hızlı bir şekilde gerçekleştirileceği bildirildi. Elektrik hatlarına zarar vermemesi ve kış başlangıcı olduğu için budama çalışmalarına başlayan Karasu Belediyesi Park ve Bahçeler ekipleri temiz ve sağlıklı bir çevre oluşumuna katkı sağlamayı hedefliyor.

Ağaç budama çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “Ağaç budama çalışmalarındaki temel amacımız, ağaçların daha sağlıklı, daha kuvvetli ve dengeli bir gelişim gösterebilmelerini sağlamak, bunun yanı sıra bakımsız ağaçların çevreye verdiği olumsuz etkileri de var tabi, bunlardan ön sıraya çıkan etkenlerden bazıları; elektrik ve iletişim hatlarının ağaç dallarından kaynaklı tehlike oluşturması ve görüşü engelleyen dalların kaza riskini arttırması. Buna benzer olumsuzlukları ortadan kaldırmak amaçlı bakım ve onarım çalışmalarımızı başlattık’’ dedi.
Ağaçların göz estetiğine uygun bir şekilde budanıp bakımının yapıldığını söyleyen İspiroğlu, ilçenin genel görüntüsünü daha güzel hale getirmeye çalışıldığını ifade etti.